Oklassisk fiskgratäng med limemarinerad gurka
Citrongräs och limeblad hittar man sällan i en klassisk fiskgratäng, men i detta recept sätter de ny, spännande smak på en lyxig vardagsrätt. Tillsammans med limemarinerad gurka och buljongkokt potatis vänder du upp och ner på alla smakreferenser, på ett ovanligt gott sätt!
Ingredienser
4 portioner
Fiskgratäng
2 citrongräs
5 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde (40%)
3 limeblad
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk salt
3 msk majsstärkelse
1/2 förp riven gratängost (à 150 g)
600 g alaska pollock
200 g grön sparris
Limemarinerad gurka
1/2 gurka
2 msk olivolja
2 msk färskpressad limesaft
1 msk hackad dill
Till servering
buljongkokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer