Kokosris med chiliräkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokosris med chiliräkor

Riset kokas här i kokosmjölk och buljong, resultatet blir ett krämigt ris med en exotisk touch. Currypasta, ärtor och tomater fräses snabbt. Tillsammans med räkorna, gurka och gräslök blir det en färgrik sås till kokosriset. En klyfta lime blir perfekt till!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kokosris: Klipp upp rispåsarna och häll riset i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, buljong och salt. Koka på svag värme under lock ca 10 minuter.
  2. Chiliräkor: Dela tomaterna i halvor och hacka gräslöken. Skär limen i klyftor. Låt räkorna rinna av. Skala och skär gurkan i tärningar.
  3. Spola ärterna i en sil under ljummet vatten så de tinar.
  4. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs currypastan hastigt, tillsätt tomaterna och ärterna och låt det bli varmt. Smaka av med salt.
  5. Vänd ner räkor, gurka och gräslök och servera genast tillsammans med kokosris och limeklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och currypastan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Kokosris
  • 4 port basmatiris
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1/2 tsk salt
Chiliräkor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 lime
  • 560 g räkor i lake
  • 1/2 gurka
  • 2 dl gröna ärter (2 dl motsvarar ca 125 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk röd currypasta
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2651 kJ / 634 kCal