Kokosris med chiliräkor
Riset kokas här i kokosmjölk och buljong, resultatet blir ett krämigt ris med en exotisk touch. Currypasta, ärtor och tomater fräses snabbt. Tillsammans med räkorna, gurka och gräslök blir det en färgrik sås till kokosriset. En klyfta lime blir perfekt till!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2014
Ingredienser
4 portioner
Kokosris
4 port basmatiris
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk salt
Chiliräkor
250 g körsbärstomater
1/2 kruka gräslök
1 lime
560 g räkor i lake
1/2 gurka
2 dl gröna ärtor (2 dl motsvarar ca 125 g)
2 msk olivolja
2 tsk röd currypasta
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2651 KJ / 634 kCal
Fett32.2 g
Kolhydrater56.7 g
Protein26.7 g
Kommentarer
Vad menas med "klipp upp rispåsarna" i första steget, är det specifikt boil-in-bag ris som ska användas? Bör framgå tydligare isåfall.
Elnaz
2023-02-26Kokosriset smakade verkligen bara gröt. Jag gjorde visserligen dubbel sats, vet inte om det påverkade. Tog också väldigt mycket längre tid att koka än vad som står i receptet här
Nathalie
2022-08-23Supersmarrigt! God och framförallt lättlagad - passar perfekt fredagsrätt för att fira in helgen när man vill äta lite lyxigt men inte stå och slava vid spisen i flera timmar. Bytte ut gröna ärtor mot haricot verts/brytbönor.
Marie
2017-08-23