Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Biffcurry med lime och cashewnötter

(73)
45 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Biffcurry med lime och cashewnötter är en lätt måltid att tillaga och kokosmjölken för smaklökarna till Asien och currypastan bidrar till hettan. Den strimlade ryggbiffen sauteras hastigt innan den blandas med de övriga ingredienserna. Avnjut sedan detta ihop med rykande nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2015
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 150 g sockerärter
  • 3 salladslökar
  • 1 msk ingefära
  • 1 tsk olja
  • ca 500 g strimlad ryggbiffar
  • 1 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 1 lime
  • 60 g cashewnötter
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla sockerärterna och salladslöken. Skala och riv ingefäran. 
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet.
  4. Tillsätt ingefära och currypasta och fräs någon minut. Häll på kokosmjölken och låt sjuda någon minut.
  5. Tillsätt ärter och salladslök i pannan. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft. 
  6. Strö över nötterna och servera med riset.

För alla:

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Soja och lite rostad kokos är väldigt gott till denna rätt.

Näringsvärde
Per portion

Energi
3076 kJ / 735 kCal
Läs mer om näringsvärden