Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Norrländsk duo1 – grillad räkrulle med ärtstomp, prästost och sparris

En räkrulle kan väl sällan slå fel? Särskilt inte den här, som fylls med dillsmakande ärtstomp, prästost och saltstekt sparris – sedan grillas den i en smörgåsgrill. För god för att inte testa!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna om de är frysta.
  2. Skär eller bryt av ca 2 cm av nedre delen av sparrisen. Skala om den är grov. Stek sparrisen runt om i en torr stekpanna på dryg medelvärme ca 3 minuter. Krydda med salt och låt svalna.
  3. Låt räkorna rinna av väl. Hacka dillen och mosa ihop den med ärterna, olivoljan och vinägern med en potatisstöt eller gaffel. Vänd ner räkorna och smaksätt med salt och peppar.
  4. Skär tunnbröden i halvor, lägg osten på en tredjedel av brödet intill en kant. Fördela på ärtstompet och sparrisen och rulla ihop. 
  5. Grilla i smörgåsgrill ca 3 minuter.

För alla

Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl gröna ärter
  • 12 gröna sparrisar
  • salt och svartpeppar
  • 1 förp handskalade räkor i lake
  • 1 kruka dill
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 mjuka korntunnbröd
  • 8 skivor lagrad prästost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1244 kJ / 298 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer