Kokoskyckling med grönsaker

Betyg 3.6 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Kokoskyckling med grönsaker

En härlig kycklingrätt med kokos, inspirerad av det smakrika asiatiska köket. Sambal oelek och vitlök ger kycklingen lite sting! Du tillagar rätten på under en timme. Servera med ris till.

Kokoskyckling med grönsaker

Ingredienser

4 portioner
4 portioner ris
2 vitlöksklyftor
1 påse wokgrönsaker (à 500 g)
1 burk kokosmjölk (à 4 dl) 6%
1 msk kycklingfond
1 msk sambal oelek
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
2 msk kokosflingor
salt
peppar

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Vi lade allt i en gryta (kycklinglårfilé i bitar) och kokade det klart. Snabbt och enkelt och väldigt gott.

    Ninni

  • La i wokgrönsakerna frysta i formen . Använde kycklinglårfile och täckte med sweet souer sås och kokos. Jättegott!

    Maria

  • Jag fattade inte om wokgrönsakerna skulle tinas eller inte före, men det behöver de göras, annars kyls kycklingen ned underifrån. Annars en god rätt som uppskattades av hela familjen. Är man van vid hetta så kan man gott öka mängden sambal oelek.

    Emmy

  • Eftersom kyckling är en speciell råvara, som bör behandlas med försiktighet för eventuell smitta m.m. är det oförlåtligt att detta inte finns med i receptet. Dessutom inte vid vilket gradtal den skall tillagas i ugnen. Dessutom INTE hur och ATT man bör ha separat skärbräda och kniv till kycklingen. SLARVIGT och FARLIGT!!!

    Lars

    Hej Lars! Tack för din kommentar. Självklart är det viktigt med god hygien vid tillagning av rå kyckling. Vi har nu lagt till att kycklingen ska lagas tills innertemperaturen är 72°C. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Riktigt smidigt och gott!

    Kristina

  • Superenkelt, supersnabbt och supergott!

    Margareta

  • Jag bytte ut kycklingfiléerna mot quornbitar och fick en helt vegetarisk rätt men minst lika god!

    Ellinor

  • Jag och mina gäster tyckte detta var jättegott! Jag delade kycklingfiléerna i mindre bitar och fräste upp wokgrönsakerna lite innan de lades i ugnsformen så förkortades tillagningstiden med ca 10 min.

    Bo

  • Mycket gott! Tyvärr använde jag lättkokosmjölk och det blev lite för vattnigt. Men jag kommer att laga rätten igen men då med vanlig kokosmjölk

    Ingrid

  • Att döma av ingredienserna blir det himla gott, men efter 35 minuter i ugnen är bara den del av kycklingen som sticker upp genomstekt... Är ingen matlagare - vad gör jag för fel? Ska kycklingen verkligen inte brynas lite innan den ställs i ugnen?

    Emma

Näringsvärde per portion

Energi2199 KJ / 526 kCal
Fett11.8 g

Testa liknande recept

  • Thaisoppa med morot och kokosmjölk
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tandooricouscous
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad