Kokoskyckling med grönsaker
En härlig kycklingrätt med kokos, inspirerad av det smakrika asiatiska köket. Sambal oelek och vitlök ger kycklingen lite sting! Du tillagar rätten på under en timme. Servera med ris till.
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris
2 vitlöksklyftor
1 påse wokgrönsaker (à 500 g)
1 burk kokosmjölk (à 4 dl) 6%
1 msk kycklingfond
1 msk sambal oelek
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
2 msk kokosflingor
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2199 KJ / 526 kCal
Fett11.8 g
Kommentarer
Vi lade allt i en gryta (kycklinglårfilé i bitar) och kokade det klart. Snabbt och enkelt och väldigt gott.
Ninni
2023-10-08La i wokgrönsakerna frysta i formen . Använde kycklinglårfile och täckte med sweet souer sås och kokos. Jättegott!
Maria
2022-05-10Jag fattade inte om wokgrönsakerna skulle tinas eller inte före, men det behöver de göras, annars kyls kycklingen ned underifrån. Annars en god rätt som uppskattades av hela familjen. Är man van vid hetta så kan man gott öka mängden sambal oelek.
Emmy
2022-01-27