Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kokoskyckling med grönsaker

En härlig kycklingrätt med kokos, inspirerad av det smakrika asiatiska köket. Sambal oelek och vitlök ger kycklingen lite sting! Du tillagar rätten på under en timme. Servera med ris till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna och vitlöken i en ugnssäker form.
  3. Blanda kokosmjölk, kycklingfond och sambal oelek. Häll det över grönsakerna.
  4. Lägg kycklingfiléerna på grönsakerna. Salta och peppra och strö sist över kokos på kycklingen.
  5. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att sticka i den och se att köttsaften är klar utan rosa inslag. Servera tillsammans med riset.

För alla

Läs noga innehållsdeklarationen på kycklingfonden. Fond kan innehålla mjölk eller laktos.

Tips

Gott att servera mango chutney vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 påse wokgrönsaker (à 500 g)
  • 1 burk kokosmjölk (à 4 dl) 6%
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk sambal oelek
  • 4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
  • 2 msk kokosflingor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2199 kJ / 526 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden