Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris

Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris

En spännande vardagsrätt då de spiskummin- och chilikryddade koftasbiffarna serveras med ett ris smaksatt med kardemumma. Yoghurten blandar du enkelt ihop med lite ajvar relish. Servera tillsammans med gröna ärtor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011

Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris

Ingredienser

4 portioner
1 dl vatten
3 msk ströbröd
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver

Kardemummaris

4 port ris, gärna basmatiris
1 tsk kardemumma (malen eller stötta kärnor)
2 dl gröna ärtor

Ajvaryoghurt

2 dl matyoghurt
1/2 dl mild ajvar relish

Gör så här

00:05:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2797 KJ / 669 kCal
Fett24.4 g
Kolhydrater75.9 g
Protein34.9 g

Testa liknande recept

Lårfilé kebab med ajvar-ris, rödbetor och fetaost
Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rostad paprika och kikärter i ajvar
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Couscous med chorizo, ärtor och ajvar
Betyg 3.5 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rostade kikärtor med halloumi och bulgursallad
Betyg 4.2 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kycklingklubbor med ajvardressing
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kryddiga järpar med paprika- och kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad