Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris
En spännande vardagsrätt då de spiskummin- och chilikryddade koftasbiffarna serveras med ett ris smaksatt med kardemumma. Yoghurten blandar du enkelt ihop med lite ajvar relish. Servera tillsammans med gröna ärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011
Ingredienser
4 portioner
1 dl vatten
3 msk ströbröd
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
Kardemummaris
4 port ris, gärna basmatiris
1 tsk kardemumma (malen eller stötta kärnor)
2 dl gröna ärtor
Ajvaryoghurt
2 dl matyoghurt
1/2 dl mild ajvar relish
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2797 KJ / 669 kCal
Fett24.4 g
Kolhydrater75.9 g
Protein34.9 g
Kommentarer