Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris

En spännande vardagsrätt då de spiskummin- och chilikryddade koftasbiffarna serveras med ett ris smaksatt med kardemumma. Yoghurten blandar du enkelt ihop med lite ajvar relish. Servera tillsammans med gröna ärtor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Blanda ströbröd med vatten och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen, salt, peppar, spiskummin och chilipulver.
  3. Rulla färsen till 8 avlånga bullar (för 4 port). Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Kardemummaris: Koka riset enligt förpackningens anvisning med kardemumma. Blanda ner ärterna när det återstår ett par minuter av koktiden.
  5. Ajvaryoghurt: Blanda yoghurt med ajvar, smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera med kardemummaris och yoghurt. Servera med vitt bröd.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och bröd. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl vatten
  • 3 msk ströbröd
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
Kardemummaris
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 1 tsk kardemumma (malen eller stötta kärnor)
  • 2 dl gröna ärter
Ajvaryoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 dl mild ajvar relish
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2797 kJ / 669 kCal