Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris

En spännande vardagsrätt då de spiskummin- och chilikryddade koftasbiffarna serveras med ett ris smaksatt med kardemumma. Yoghurten blandar du enkelt ihop med lite ajvar relish. Servera tillsammans med gröna ärtor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011

Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris

Ingredienser

4 portioner
1 dl  vatten
3 msk  ströbröd
500 g  blandfärs
1 tsk  salt
1 krm  peppar
2 tsk  spiskummin
1 tsk  chilipulver

Kardemummaris

4   port ris, gärna basmatiris
1 tsk  kardemumma (malen eller stötta kärnor)
2 dl  gröna ärtor

Ajvaryoghurt

2 dl  matyoghurt
1/2 dl  mild ajvar relish

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och bröd. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2797 KJ / 669 kCal
Fett24.4 g
Kolhydrater75.9 g
Protein34.9 g

Testa liknande recept

Lårfilé kebab med ajvar-ris, rödbetor och fetaost
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad paprika och kikärter i ajvar
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscous med chorizo, ärtor och ajvar
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingklubbor med ajvardressing
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostade kikärtor med halloumi och bulgursallad
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga järpar med paprika- och kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga