Kycklingklubbor med ajvardressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingklubbor med ajvardressing

Saftiga ugnsstekta kycklingklubbor, med smak av örter som timjan och rosmarin, serveras med rostade grönsaker, smaskig ajvardressing, basmatiris och gärna en sallad. En enkel men lysande vardagsmiddag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala, dela och skär rödlöken i klyftor. Krossa de oskalade vitlöksklyftorna lätt. Dela, kärna ur och skär paprikan i breda strimlor.
  3. Blanda lök, vitlök och paprika i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar. Blanda runt.
  4. Stek kycklingen i resten av oljan, salta och peppra. Lägg kycklingen i långpannan mellan grönsakerna. Strö på timjan och rosmarin.
  5. Sätt in mitt i ugnen 35–40 minuter. Kontrollera att klar köttsaft rinner ut genom att skära ett snitt i den tjockaste delen på kycklingen.
  6. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Blanda gräddfil och ajvar relish, smaka av med salt och peppar.
  8. Servera kycklingen med riset, ajvardressing och gärna en sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 6 kycklingklubbor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 4 portioner ris, gärna basmatiris
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl ajvar relish
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2528 kJ / 605 kCal