Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kobideh kebab

En klassisk typ av kebab från det persiska köket. Kobideh syftar på en traditionell tillagningsmetod där köttet lades på en svart sten och bearbetades med träklubba. Det behöver du inte göra här, bara blanda färs med lök och kryddor, forma sedan till spett.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
  2. Blanda lök, vitlök, färs, ägg, persilja, mynta, gurkmeja, salt och svartpeppar.
  3. Blanda till en fast smet. Låt vila 4–5 timmar övertäckt i kylskåp.
  4. Forma blandningen på 6 spett (för 4 port). Platta spett underlättar arbetet.
  5. Grilla, helst över kol, i runt 5 minuter på varje sida (eller sätt in i ugnen på 250°C i ca 15 minuter).
  6. Servera gärna i stort mjukt tunnbröd med lite grönt och några klickar kashk-e bademjan (aubergine- och valnötsröra).

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut ägget mot no egg-ersättning, alternativt uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 600 g lamm- eller nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1788 kJ / 427 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer