Kobideh kebab

17
0
Kobideh kebab

En klassisk typ av kebab från det persiska köket. Kobideh syftar på en traditionell tillagningsmetod där köttet lades på en svart sten och bearbetades med träklubba. Det behöver du inte göra här, bara blanda färs med lök och kryddor, forma sedan till spett.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kobideh kebab

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
3
vitlöksklyftor
600 g
lamm- eller nötfärs
1
ägg
2 dl
hackad persilja
1 dl
hackad mynta
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut ägget mot no egg-ersättning, alternativt uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1788 KJ / 427 kCal
Fett 31.2 g
Salt 2.11 g
Kolhydrater 6.4 g
Protein 29.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept