Knaprig müsli

Betyg 4.1 av 5.
141 personer har röstat
23
Knaprig müsli

Det är enklare än du tror att göra sin egna knapriga müsli. Välj de frön och nötter du tycker bäst om, och ringla sirap, olivolja och ljuvlig kanel över dem. Högklassigt och saligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Knaprig müsli

Ingredienser

ca 15 dl
10 dl havregryn
4 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl skållade hasselnötter
1 dl vatten
1 dl lönnsirap eller ljus sirap
2 msk olja
1 msk malen kanel
10 torkade aprikoser

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
141 personer har röstat

Kommentarer

Hur många kolhydrater? Bra att veta för en diabetiker.

Ulrika

2024-09-05

Hej Ulrika! Det är 30 gram per dl. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-09-05

Jättegott😋 Jag tillsätter dinkelflingor och pumpakärnor också. Älskar den rostade smaken! Aldrig mer ska jag köpa färdig flingblandning.

Marianne

2024-06-05

Mycket gott! Jag brukar lägga i kokosflingor och vetekli.

Anna

2024-05-23

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1046 KJ / 250 kCal
Fett11 g
Salt0.1 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Krispig müsli
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Müsli
Betyg 2.6 av 5.
322 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxmüsli med nötter och frön
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Energigröt
Betyg 2.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad müsli med kokos och nötter
Betyg 3.6 av 5.
192 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knaprig müsli med mandel och russin
Betyg 3.4 av 5.
107 personer har röstat
Under 45 min att tillaga