Knaprig müsli
Det är enklare än du tror att göra sin egna knapriga müsli. Välj de frön och nötter du tycker bäst om, och ringla sirap, olivolja och ljuvlig kanel över dem. Högklassigt och saligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
ca 15 dl
10 dl havregryn
4 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl skållade hasselnötter
1 dl vatten
1 dl lönnsirap eller ljus sirap
2 msk olja
1 msk malen kanel
10 torkade aprikoser
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre och byt rågflingorna mot t ex hirs- eller boveteflingor.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Receptet uppdaterat aug 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1046 KJ / 250 kCal
Fett11 g
Salt0.1 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g
Kommentarer
Hur många kolhydrater? Bra att veta för en diabetiker.
Ulrika
2024-09-05Hej Ulrika! Det är 30 gram per dl. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-05Jättegott😋 Jag tillsätter dinkelflingor och pumpakärnor också. Älskar den rostade smaken! Aldrig mer ska jag köpa färdig flingblandning.
Marianne
2024-06-05Mycket gott! Jag brukar lägga i kokosflingor och vetekli.
Anna
2024-05-23