Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Knaprig müsli

Det är enklare än du tror att göra sin egna knapriga müsli. Välj de frön och nötter du tycker bäst om, och ringla sirap, olivolja och ljuvlig kanel över dem. Högklassigt och saligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1,5 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Blanda havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna. Grovhacka nötterna och blanda med grynen.
  3. Blanda vatten, sirap, olja och kanel. Häll blandningen över flingorna och rör om.
  4. Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under tiden.
  5. Hacka aprikoserna. Rör ner dem i flingblandningen och låt kallna.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd rent havre och byt rågflingorna mot t ex hirs- eller boveteflingor.
Gör mjölkfri: byt filen mot mjölkfritt alternativ eller Solhavre.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 1,5 liter
  • 1 l havregryn
  • 4 dl rågflingor
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl vatten
  • 1 dl lönnsirap eller ljus sirap
  • 2 msk olja
  • 1 msk malen kanel
  • 10 torkade aprikoser
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 15724 kJ / 3757 kCal