Knaprig müsli

Betyg 3.9 av 5.
110 personer har röstat
16
Knaprig müsli

Det är enklare än du tror att göra sin egna knapriga müsli. Välj de frön och nötter du tycker bäst om, och ringla sirap, olivolja och ljuvlig kanel över dem. Högklassigt och saligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Knaprig müsli

Ingredienser

1,5 liter
1 l  havregryn
4 dl  rågflingor
2 dl  solroskärnor
1 dl  hasselnötter
1 dl  vatten
1 dl  lönnsirap eller ljus sirap
2 msk  olja
1 msk  malen kanel
10   torkade aprikoser

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd rent havre och byt rågflingorna mot t ex hirs- eller boveteflingor.
Gör mjölkfri: byt filen mot mjölkfritt alternativ eller Solhavre.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
110 personer har röstat

Kommentarer

Hela plåten bränd efter 10 min 200 grader. Trist, skulle ha recentiorerna innan.

Anette

2023-02-05

Mycket lätt att göra och gott. Då jag inte hade sirap tog jag rörsocker istället. Blandade i lite russin efteråt . Valde 180 grader då jag har varmluftsugn. Rörde om ofta.

Monica

2023-02-05

En härlig müsli! Jag adderade finhackad, torkad mango samt hackade, torkade äpplen och kokosflingor! O såå gott!

Charlotta

2023-01-31

Näringsvärde per portion

Energi15724 KJ / 3757 kCal
Fett153 g
Salt1.63 g
Kolhydrater478 g
Protein85 g

Testa liknande recept

Krispig müsli
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemlagad granola
Betyg 2.7 av 5.
1007 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Energigröt
Betyg 2.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad müsli med kokos och nötter
Betyg 3.5 av 5.
179 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knaprig müsli med mandel och russin
Betyg 3.4 av 5.
103 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Müsli
Betyg 2.6 av 5.
318 personer har röstat
Över 60 min att tillaga