Rostad müsli med kokos och nötter

Alpinåkaren Nathalie Eklunds egen rostade müsli är god till både mjölk och yoghurt. Med flingor av råg och havre, knapriga nötter, linfrön och solrosfrön. Russin, kokos och vanilj ger fin sötma. Rosta müslin i ugn för en god och crunchy granola.

Ingredienser
7 dl
1 dl riven kokos
1 dl grovhackade nötter
1 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 dl russin
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tips: lägg torkade äpplen i frysen i en tålig påse, ( typ matavfall), så är det busenkelt att krossa sen, funkar även med torkad rabarber och annat du torkar i skivor.
Peter
2024-07-06Supergod. Bytte ut vaniljsockret mot vaniljpulver så blev müslin sockerfri.
Sol-britt
2024-04-26Väldigt god müsli. Tillsatte cocosflingor och tog hallon istället för russin.
Lillemor
2022-11-09