Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Rostad müsli med kokos och nötter

Alpinåkaren Nathalie Eklunds egen rostade müsli är god till både mjölk och yoghurt. Med flingor av råg och havre, knapriga nötter, linfrön och solrosfrön. Russin, kokos och vanilj ger fin sötma. Rosta müslin i ugn för en god och crunchy granola.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 7 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Blanda alla ingredienser utom russinen i en långpanna. Sätt in mitt i ugnen och rosta ca 15 minuter. Rör om någon gång under tiden.
  3. Blanda ner russinen. Låt svalna och förvara i en burk med lock.

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ.

Ingredienser

Portioner: 7 dl
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl grovhackade nötter
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rågflingor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 dl russin

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info