Rostad müsli med kokos och nötter

143
10
Rostad müsli med kokos och nötter

Alpinåkaren Nathalie Eklunds egen rostade müsli är god till både mjölk och yoghurt. Med flingor av råg och havre, knapriga nötter, linfrön och solrosfrön. Russin, kokos och vanilj ger fin sötma. Rosta müslin i ugn för en god och crunchy granola.

Skriv ut
Rostad müsli med kokos och nötter

Ingredienser

7 dl
1 dl
riven kokos
1 dl
grovhackade nötter
1 dl
hela linfrön
1 dl
solrosfrön
1 dl
havregryn
1 dl
rågflingor
2 tsk
vaniljsocker
0.5 tsk
salt
1 dl
vatten
0.5 dl
rapsolja
1 dl
russin

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

143

Kommentarer

Maria

12/17/2020

Gör ny när den tar slut. Varierar med torkad frukt - aprikos, fikon, russin, som inte ska med i ugnen utan läggs till precis när de kommer ut så de inte blir stenhårda. Inget socker av något slag behöver tillsättas. Har detta till min yoghurt.

Louise

10/28/2020

Inte alls i min smak, borde varit mer havregryn eller rågflingor. Kändes som man bara knaprar på kokos och linfrön.

Harriet

5/11/2020

Linfrö är inte alltid bra att rekommendera !

Testa liknande recept