Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Energigröt

Alla behöver vi extra energi emellanåt. Denna grynblandning går att äta som müsli precis som den är eller kokas till en härligt mättande gröt. Nyttigt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grynblanding: Rosta rågflingor, havregryn, vetekli, vetegroddar, linfrön och solrosfrön mitt i ugnen i 175 °C i ca 30 minuter. Rör om 1 -2 gånger. Blanda i russin. Servera som müsli eller laga en härligt mättande gröt.
  2. Energigröt: Koka grynblandning med vatten och salt i 6 -7 minuter. Rör om. 
  3. Till servering: Servera med mjölk och skivad banan eller sylt.

För alla

Grynblandning: Fri från mjölk och ägg. Innehåller gluten.
Energigröt: Fri från ägg. Fri från mjölk, under förutsättning att gröten serveras med mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
Grynblandning
  • 6 dl rågflingor
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl vetekli
  • 2 dl vetegroddar
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl russin
Energigröt
  • grynblandning
  • vatten
  • salt
Till servering
  • mjölk
  • banan
  • sylt
Lägg till i inköpslistan