Energigröt

Alla behöver vi extra energi emellanåt. Denna grynblandning går att äta som müsli precis som den är eller kokas till en härligt mättande gröt. Nyttigt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Ingredienser
4 portioner
Grynblandning
6 dl rågflingor
4 dl havregryn
2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
1 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön
2 dl russin
Energigröt
grynblandning
vatten
salt
Till servering
mjölk
banan
sylt
För alla
Grynblandning: Fri från mjölk och ägg. Innehåller gluten.
Energigröt: Fri från ägg. Fri från mjölk, under förutsättning att gröten serveras med mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre. Innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
God och mättande ,lätt att göra.
Ing-britt
2015-03-04