Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre. Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör mer klimaträtt: byt ut grädden till en mjölkproteinfri matlagningsgrädde och smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har säkert gjort 5 sådana här pajer i år pga stor rabarberskörd, men provar just nu nyplockade hallon och vilda blåbär under knäcktäcket…. Höga förväntningar!/Tomas
Tomas
2023-08-29Blandade äpple och rabarber. Vad är klockan?? Äh , vem bryr sig !!
Bo
2023-08-20Första gången jag gör denna paj … tog äpple 🍏 istället, ska bli intressant att smaka sedan o ugnsvärmen har jag tagit 175 grader!!
Linda
2023-08-15