Knäckig rabarberpaj

1738
203
Knäckig rabarberpaj

Syrlig rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter. Servera gärna med vaniljglass.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser

6 portioner
2 dl
havregryn
2 dl
socker
1 3/4 dl
vetemjöl
1/2 tsk
bakpulver
1 krm
vaniljsocker
1 krm
salt
125 g
smör
1/2 dl
vispgrädde
1/2 dl
ljus sirap
500 g
rabarber
-
smör till formen

Till servering

vaniljglass

För alla

Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre. Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut grädden till en mjölkproteinfri matlagningsgrädde och smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1738

Kommentarer

Christina

2021-07-24

Jag följde rekommendationer om 175 grader i 45 minuter. Jag sockrade även rabarberna och lade till två msk potatismjöl. Pajen blev supergod.

Liza

2021-07-07

Jag som ska äta mindre sött osv har bytt ut glassen mot mini yoghurt vanilj. Riktigt gott till den goa pajen.Använder åxå rörsocker. Vilket passar min smaklökar.

Josefin

2021-07-01

Otroligt god! Uppskattades av alla. (Även att använda slickepotten till toscan ;- ) Instämmer med flera att temperaturen verkar vara lite för låg. Ibland anges ingredienser i gram och deciliter. Varför anges rabarber i gram i detta recept? Måste formen vara rund, 26 i diameter?

Redaktionen ICAse

2021-07-02

Hej Josefin! Vad roligt att du gillar pajen, den är verkligen så god. Alla ugnar är ju olika och i vissa ugnar kanske man behöver öka upp temperaraturen. Men den relativt låga tempen gör att pajen kan vara inne en längre tid och blir så där knäckigt god. Eftersom rabarber varierar så mycket i storlek så har vi valt att skriva mängden i gram. Det går bra att baka i andra typer av formar, 26 cm är en fingervisning så att smeten räcker till hela formen. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1918 KJ / 458 kCal
Fett 22 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept