Knäckig rabarberpaj

Betyg 4.2 av 5.
2810 personer har röstat
333
Knäckig rabarberpaj

Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass eller hemmagjord vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser

6 portioner
2 dl  havregryn
2 dl  socker
1 3/4 dl  vetemjöl
1/2 tsk  bakpulver
1 krm  vaniljsocker
1 krm  salt
125 g  smör
1/2 dl  vispgrädde
1/2 dl  ljus sirap
500 g  rabarber
smör till formen

Till servering

vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
2810 personer har röstat

Kommentarer

En av de absolut godaste rabarberpajer jag smakat och gjort. Den hade verkligen alla komponenter. Hade även i frusna hallon. Enda minus är att den tog lång tid i ugnen.

Emma

2024-10-01

Gjorde denna efterrätt till mina vänner, nu är den ett önskemål varje gång vi ses. Bara gör den!!!

Pernilla

2024-09-27

Blir väldigt gott om man byter ut den ljusa sirapen mot mörk och byter ut hälften av sockret mot rörsocker.

Anneli

2024-09-15

Näringsvärde per portion

Energi1918 KJ / 458 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater61 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rabarberpaj med brynt smör
Betyg 3.8 av 5.
224 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lat rabarberpaj
Betyg 3.2 av 5.
239 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberpaj med mandelmassa
Betyg 4.5 av 5.
107 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillbakad rabarberpaj med citron och vit choklad
Betyg 3.6 av 5.
67 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsrutor
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Knäckig blåbärspaj
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Under 45 min att tillaga