Knäckig rabarberpaj
Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass eller hemmagjord vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
6 portioner
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
500 g rabarber
smör till formen
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 458 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater61 g
Protein4 g
Kommentarer
En av de absolut godaste rabarberpajer jag smakat och gjort. Den hade verkligen alla komponenter. Hade även i frusna hallon. Enda minus är att den tog lång tid i ugnen.
Emma
2024-10-01Gjorde denna efterrätt till mina vänner, nu är den ett önskemål varje gång vi ses. Bara gör den!!!
Pernilla
2024-09-27Blir väldigt gott om man byter ut den ljusa sirapen mot mörk och byter ut hälften av sockret mot rörsocker.
Anneli
2024-09-15