Rabarberpaj med mandelmassa

67
14
Rabarberpaj med mandelmassa

Har du rabarber i trädgårdslandet? Baka smulpaj med rabarber och mandelmassa. Med mandelmassa och citronskal i smuldegen blir den extra god. Servera gärna rabarberpajen med fluffigt vispad grädde eller vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Rabarberpaj med mandelmassa

Ingredienser

8-10
100 g mandelmassa
125 g rumsvarmt smör (+ extra till formen)
3/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk finrivet citronskal
2 krm flingsalt
2 dl havregryn
500 g rabarber
1 msk majsstärkelse

Till servering

grädde eller vaniljsås

För alla

Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Välj havregryn framtagen av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Välj laktosfri grädde eller vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Servera med mjölkproteinfri grädde eller vaniljsås.
Gör äggfri: servera med grädde eller äggfri vaniljsås.

Näringsvärdet är beräknat utan grädde/vaniljsås.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Christina

2021-08-29

Galet god paj! Glöm inte citronen bara - pricken över i:et :)

Marie

2021-06-08

Suuuupergoooood

Elsa

2021-06-05

Så gott och så enkel! Hade i lite extra citronskal

Näringsvärde per portion

Energi 1147 KJ / 274 kCal
Fett 17 g
Salt 0.55 g
Kolhydrater 27 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden