Rabarberpaj med mandelmassa

Har du rabarber i trädgårdslandet? Baka smulpaj med rabarber och mandelmassa. Med mandelmassa och citronskal i smuldegen blir den extra god. Servera gärna rabarberpajen med fluffigt vispad grädde eller vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Ingredienser
8-10 portioner
100 g mandelmassa
125 g rumsvarmt smör (+ extra till formen)
3/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk finrivet citronskal
2 krm flingsalt
2 dl havregryn
500 g rabarber
1 msk majsstärkelse
Till servering
grädde eller vaniljsås
För alla
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Välj havregryn framtagen av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Välj laktosfri grädde eller vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Servera med mjölkproteinfri grädde eller vaniljsås.
Gör äggfri: servera med grädde eller äggfri vaniljsås.
Näringsvärdet är beräknat utan grädde/vaniljsås.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1147 KJ / 274 kCal
Fett17 g
Salt0.55 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
Gjorde glutenfri enligt anvisning och det blev inte bra tyvärr, allt rann bara ihop.
Petra
2023-08-17Återkommer till detta recept, underbart gott! Jag använder 700 g rabarber istället för att det är så gott, i övrigt följer jag receptet, tar varken mer eller mindre av något. Blir perfekt!
Tina
2023-06-18Jättegod men blev lite rinnig. Nör jag gjorde den andra gången tog jag mer potatismjöl/ majsstärkelse
Marina
2023-06-01