Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Rabarberpaj med mandelmassa

Har du rabarber i trädgårdslandet? Baka smulpaj med rabarber och mandelmassa. Med mandelmassa och citronskal i smuldegen blir den extra god. Servera gärna rabarberpajen med fluffigt vispad grädde eller vaniljsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv mandelmassan och nyp ihop med smör, socker, mjöl, citronskal och salt till en deg. Blanda ner havregrynen.
  3. Ansa, skölj och skär rabarben i mindre bitar. Blanda rabarbern med majsstärkelsen och lägg i en smord pajform. Strö över smulet och ställ in i mitten av ugnen 35–40 minuter tills den är gyllene.
  4. Till servering: Servera gärna med grädde eller vaniljsås.

För alla

Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Välj havregryn framtagen av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Välj laktosfri grädde eller vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Servera med mjölkproteinfri grädde eller vaniljsås.
Gör äggfri: servera med grädde eller äggfri vaniljsås.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 100 g mandelmassa
  • 125 g rumsvarmt smör (+ extra till formen)
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 krm flingsalt
  • 2 dl havregryn
  • 500 g rabarber
  • 1 msk majsstärkelse
Till servering
  • grädde eller vaniljsås
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer