Rabarberpaj med mandelmassa

33
7
Rabarberpaj med mandelmassa

Har du rabarber i trädgårdslandet? Baka smulpaj med rabarber och mandelmassa. Med mandelmassa och citronskal i smuldegen blir den extra god. Servera gärna rabarberpajen med fluffigt vispad grädde eller vaniljsås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Rabarberpaj med mandelmassa

Ingredienser

8-10
100 g
mandelmassa
125 g
rumsvarmt smör (+ extra till formen)
0.75 dl
strösocker
1 dl
vetemjöl
1 tsk
finrivet citronskal
2 krm
flingsalt
2 dl
havregryn
500 g
rabarber
1 msk
majsstärkelse

Till servering

grädde eller vaniljsås

För alla

Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Välj havregryn framtagen av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Välj laktosfri grädde eller vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Servera med mjölkproteinfri grädde eller vaniljsås.
Gör äggfri: servera med grädde eller äggfri vaniljsås.

Näringsvärdet är beräknat utan grädde/vaniljsås.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Edwin

7/2/2020

Bra recept , har använt även lite kanel

Emelie

5/19/2020

Bytte ut citronskalet mot kardemumma, också jättegott. Denna deg använder jag numera till äppelpaj också, tack!

Ellen

5/17/2020

Godaste degen vi smakat!

Näringsvärde per portion

Energi 1147 KJ / 274 kCal
Fett 17 g
Salt 0.55 g
Kolhydrater 27 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept