Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg 4.5 av 5.
107 personer har röstat
22
Rabarberpaj med mandelmassa

Har du rabarber i trädgårdslandet? Baka smulpaj med rabarber och mandelmassa. Med mandelmassa och citronskal i smuldegen blir den extra god. Servera gärna rabarberpajen med fluffigt vispad grädde eller vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Rabarberpaj med mandelmassa

Ingredienser

8-10 portioner
100 g mandelmassa
125 g rumsvarmt smör (+ extra till formen)
3/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk finrivet citronskal
2 krm flingsalt
2 dl havregryn
500 g rabarber
1 msk majsstärkelse

Till servering

grädde eller vaniljsås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
107 personer har röstat

Kommentarer

Bästa smulpaj! Använder det inte bara med rabarber utan även med sommarens bär. Alltid en succé.

Gunilla

2024-08-01

Gjorde glutenfri enligt anvisning och det blev inte bra tyvärr, allt rann bara ihop.

Petra

2023-08-17

Återkommer till detta recept, underbart gott! Jag använder 700 g rabarber istället för att det är så gott, i övrigt följer jag receptet, tar varken mer eller mindre av något. Blir perfekt!

Tina

2023-06-18

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan grädde/vaniljsås.
Energi1147 KJ / 274 kCal
Fett17 g
Salt0.55 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Rabarber- och jordgubbspaj med kokos
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lat rabarberpaj
Betyg 3.2 av 5.
239 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäckig rabarberpaj
Betyg 4.2 av 5.
2815 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberpaj med brynt smör
Betyg 3.8 av 5.
224 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpajblondie
Betyg 4.7 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knaprig blåbärspaj
Betyg 3.7 av 5.
119 personer har röstat
Under 60 min att tillaga