Rabarberpaj med mandelmassa
Har du rabarber i trädgårdslandet? Baka smulpaj med rabarber och mandelmassa. Med mandelmassa och citronskal i smuldegen blir den extra god. Servera gärna rabarberpajen med fluffigt vispad grädde eller vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
8-10 portioner
100 g mandelmassa
125 g rumsvarmt smör (+ extra till formen)
3/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk finrivet citronskal
2 krm flingsalt
2 dl havregryn
500 g rabarber
1 msk majsstärkelse
Till servering
grädde eller vaniljsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan grädde/vaniljsås.
Energi1147 KJ / 274 kCal
Fett17 g
Salt0.55 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
Bästa smulpaj! Använder det inte bara med rabarber utan även med sommarens bär. Alltid en succé.
Gunilla
2024-08-01Gjorde glutenfri enligt anvisning och det blev inte bra tyvärr, allt rann bara ihop.
Petra
2023-08-17Återkommer till detta recept, underbart gott! Jag använder 700 g rabarber istället för att det är så gott, i övrigt följer jag receptet, tar varken mer eller mindre av något. Blir perfekt!
Tina
2023-06-18