Lat rabarberpaj

193
20
Lat rabarberpaj

Enklare än så här blir det inte. Med det här receptet behöver du varken bunke eller kastrull. Allt varvas direkt i formen. Men tänk på att fördela sockret, vetemjölet och havregrynen i rätt ordning. Rabarberpajen blir läckert knäckig och ganska syrlig.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Lat rabarberpaj

Ingredienser

4 portioner
400 g
skivad rabarber
1 msk
potatismjöl
1 dl
socker
1 dl
vetemjöl
1 dl
havregryn
50 g
vit choklad
75 g
kylskåpskallt smör

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vit choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

193

Kommentarer

Helena

2021-06-15

Bästa rabarberpajen!

Johanna

2021-06-06

Detta recept är familjens favorit. Jag brukar även ringla över lite sirap på havregrynen för mer seghet.

Ulf

2021-06-05

Verkligen enkel att göra! Suveränt god! Har förbättrat receptet genom att lägga till solroskärnor. Dessa strös på efter havregrynen.

Näringsvärde per portion

Energi 1715 KJ / 410 kCal
Fett 21 g
Salt 0.26 g
Kolhydrater 49 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept