Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lat rabarberpaj

Enklare än så här blir det inte. Med det här receptet behöver du varken bunke eller kastrull. Allt varvas direkt i formen. Men tänk på att fördela sockret, vetemjölet och havregrynen i rätt ordning. Rabarberpajen blir läckert knäckig och ganska syrlig.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skiva rabarbern. Lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjölet och blanda runt.
  3. Fördela socker, mjöl och havregryn över rabarbern. Det är viktigt att strö över i just denna ordning. Riv över den vita chokladen. Täck allt med smör hyvlat med osthyvel.
  4. Grädda i ca 20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skivad rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 50 g vit choklad
  • 75 g kylskåpskallt smör
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1715 kJ / 410 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer