Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Lat rabarberpaj

(10)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Enklare än så här blir det inte. Med det här receptet behöver du varken bunke eller kastrull. Allt varvas direkt i formen. Men tänk på att fördela sockret, vetemjölet och havregrynen i rätt ordning. Rabarberpajen blir läckert knäckig och ganska syrlig.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skivad rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 50 g vit choklad
  • 75 g kylskåpskallt smör
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skiva rabarbern. Lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjölet och blanda runt.
  3. Fördela socker, mjöl och havregryn över rabarbern. Det är viktigt att strö över i just denna ordning. Riv över den vita chokladen. Täck allt med smör hyvlat med osthyvel.
  4. Grädda i ca 20 minuter.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1715 kJ / 410 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept