Knäckig paj med rabarber

21
8
Knäckig paj med rabarber

En makalös rabarberpaj med knäcksmak. Du gör den knäckiga pajen genom att först göra ett pajskal som du sedan fyller med rabarber, socker, vaniljsocker och potatismjöl. Servera efterrätten med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Knäckig paj med rabarber

Ingredienser

10 portioner

Pajskal

225 g smör
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning

7 dl späd rabarber eller andra frukter och bär
3 msk socker
2 msk vaniljsocker
3 tsk potatismjöl

Till servering

lätt vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Johan

2020-07-15

Gott! Men vi gör mer pajskal än vad som står i receptet...

Pia

2016-05-22

det låter kanon skall prova det i dag den 22/5 åt något annat gott i går som jag hittat på själv

Malin matilda

2011-06-03

Mitt absoluta favoritrecept på Rabarberpaj. Prova gärna med krusbär också; fenomenalt!

Testa liknande recept

Pizookie
Cookie-kladdkaka
Hallontårta
Banana bread
Studenttårta
Madeleinekaka