Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Knäckig paj med rabarber

En makalös rabarberpaj med knäcksmak. Du gör den knäckiga pajen genom att först göra ett pajskal som du sedan fyller med rabarber, socker, vaniljsocker och potatismjöl. Servera efterrätten med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajskal: Smält smöret och låt det brynas lite för att få fram den knäckiga smaken. Låt svalna.
  3. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg.
  4. Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter (för 12 port), gärna med löstagbar botten.
  5. Fyllning: Skär rabarbern i cm-stora bitar. Fördela bitarna i formen.
  6. Rör ihop socker och potatismjöl. Strö det över rabarbern. Grädda i 20-30 minuter mitt i ugnen.
  7. Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 10
Pajskal
  • 225 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
Fyllning
  • 7 dl späd rabarber eller andra frukter och bär
  • 3 msk socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 tsk potatismjöl
Till servering
  • lätt vispad grädde eller vaniljglass
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!