UNDER 45 MIN | Enkel

Pappas paj

Denna paj är en syrlig och frisk smulpaj med jordgubbar och rabarber. Mer midsommar kan det knappast bli!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smuldeg: Smält margarin och rör ner socker, vetemjöl och havregryn till en smuldeg.
  3. Fyllning: Skiva rabarbern och jorgubbarna.
  4. Rör ihop socker och potatismjöl och blanda med rabarber och jordgubbar i en pajform.
  5. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i tills smuldegen har fått färg, ca 15-20 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller margarin.
Gör mjölkproteinfri: byt margarin mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Smuldeg
  • 100 g margarin
  • 2 msk socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
Fyllning
  • 1/2 l rabarber (1/2 l rabarber motsvarar ca 250 g)
  • 1/2 l jordgubbar
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl