Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pappas paj

Denna paj är en syrlig och frisk smulpaj med jordgubbar och rabarber. Mer midsommar kan det knappast bli!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält margarin och rör ner socker, vetemjöl och havregryn till en smuldeg.
  2. Skiva rabarbern och jorgubbarna.
  3. Rör ihop socker och potatismjöl och blanda med rabarber och jordgubbar i en pajform. Fördela smuldegen över fyllningen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 200° C tills smuldegen har fått färg, 15-20 minuter.

För alla

Innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår.
Gör glutenfritt: baka en pajbotten med glutenfri mjölblandning.
Gör mjölkfritt: använd mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g margarin
  • 2 msk socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
Fyllning
  • 1/2 l jordgubbar
  • 1/2 l rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?