Pappas paj

116
16
Pappas paj

Denna paj är en syrlig och frisk smulpaj med jordgubbar och rabarber. Mer midsommar kan det knappast bli!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Pappas paj

Ingredienser

4 portioner

Smuldeg

100 g margarin
2 msk socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn

Fyllning

1/2 l rabarber (1/2 l rabarber motsvarar ca 250 g)
1/2 l jordgubbar
1 dl socker
1 msk potatismjöl

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller margarin.
Gör mjölkproteinfri: byt margarin mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

116

Kommentarer

Jennie

2022-05-29

Vi älskar denna paj varit med i många år nu. Suverän till midsommar m.m.

Sofia

2021-09-02

Väldigt gott, uppskattat av gästerna.

Nea

2021-03-18

Oerhört gott och enkelt recept alla tider på året (även med fryst rabarber och dito jordgubbar). Men i ugnen behöver pajen vara inne minst 30 minuter om inte mer för att bli färdig.