Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mjölkfri knäck-kola

Knäck-kola är ett måste under julen, självklart även för mjölkallergiker! Med Solhavre istället för grädde kommer alla magar må gott och allas fingrar vara kladdiga, precis som det ska vara!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 85 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker,sirap, solhavre och kakao i en kastrull. Koka ca 40 min tills massan känns seg. Klicka i margarinet mot slutet av kokningen. Gör knäckprovet.
  2. Rör i den hackade mandeln och fördela smeten i knäckformar. Låt knäcken kallna.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut Solhavre mot samma mängd vispgrädde (är då ej mjölk/laktosfri).
Receptet kan också göras med vispgrädde och smör, då är det ej allergianpassat.

 

Näringsvärdet är beräknat per knäckkola.

Ingredienser

Portioner: 85 st
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl havredryck
  • 2 msk kakao
  • 25 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl mandel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 112 kJ / 26,8 kCal