Knäck med mandel

48
8
Knäck med mandel

Ingen jul utan knäck! Här ett recept på klassisk knäck med grädde, sirap, socker och mandel. Genom ett kulprov märker du enkelt när smeten är lagom hård och det är dags att hälla upp i formar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Knäck med mandel

Ingredienser

ca 50 st
2 dl
strösocker
2 dl
vispgrädde
2 dl
ljus sirap
1 dl
finhackad mandel

För alla

Fri från gluten och ägg. Men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Så gör du kulprov: Droppa lite av knäcksmeten i kallt vatten och forma till en kula. Kulan ska vara seg och fast.

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Anna karin

12/23/2020

TIps om du använder använder doseringstratt: fördela den hackade mandeln direkt i knäckformarna istället för att hälla i den i smeten - annars fastnar mandeln i doseringstratten!

Elizabeth

12/23/2020

Hej det var juligt gott 👍😍

Helene

12/19/2020

Smakar jul.

Näringsvärde per portion

Energi 232 KJ / 55 kCal
Fett 2 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 8 g
Protein 0.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept