Knäck med mandel

Ingen jul utan knäck! Här ett recept på klassisk knäck med grädde, sirap, socker och mandel. Genom ett kulprov märker du enkelt när smeten är lagom hård och det är dags att hälla upp i formar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Ingredienser
ca 50 st
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 dl finhackad mandel
För alla
Fri från gluten och ägg. Men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Tips
Så gör du kulprov: Droppa lite av knäcksmeten i kallt vatten och forma till en kula. Kulan ska vara seg och fast.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi232 KJ / 55 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Vi tog i en matsked extrasaltat smör i slutet, som förhöjde smaken och gjorde smeten glänsande! Gott!
Catharina
2022-12-10TIps om du använder använder doseringstratt: fördela den hackade mandeln direkt i knäckformarna istället för att hälla i den i smeten - annars fastnar mandeln i doseringstratten!
Anna karin
2020-12-23Hej det var juligt gott 👍😍
Elizabeth
2020-12-23