Knäck med mandel
Ingen jul utan knäck! Här ett recept på klassisk knäck med grädde, sirap, socker och mandel. Genom ett kulprov märker du enkelt när smeten är lagom hård och det är dags att hälla upp i formar.
Samarbete med:
Dansukker
Ingredienser
ca 50 st
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl Dansukker svensk ljus sirap
1 dl finhackad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi232 KJ / 55 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Vi tog i en matsked extrasaltat smör i slutet, som förhöjde smaken och gjorde smeten glänsande! Gott!
Catharina
2022-12-10TIps om du använder använder doseringstratt: fördela den hackade mandeln direkt i knäckformarna istället för att hälla i den i smeten - annars fastnar mandeln i doseringstratten!
Anna karin
2020-12-23Hej det var juligt gott 👍😍
Elizabeth
2020-12-23