Knäck i mikron

Att göra knäck i mikro är ett enkelt och snabbt sätt att koka knäck – julens mesta julgodis! Här är ett recept på klassisk knäck av socker, grädde, smör och sirap med knaprig hackad mandel i. Koka knäcken i mikrovågsugnen och gör kulprovet för att se när smeten är klar. Godis till jul!

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi198 KJ / 48 kCal
Fett2 g
Salt0.06 g
Kolhydrater7 g
Protein0.2 g
Kommentarer
20 stGodaste knäcken jag ätit! Gjort receptet flera år på rad nu och den är det populäraste på godisbordet. God Jul!
Emma
Löjligt enkelt och galet gott! Rekommenderar alla att testa detta recept! 😃 jag gjorde det i en vanlig bakbunke i plast (ICAs) som det står undertill att den klarar +120 grader. Hällde sen över i en knäcktratt och fördelade i alla formar. Så smidigt!
Sara
Ska prova
Kristina
Blev mycke bra gick i 10 minuter kanske räcker med 9 minuter. Lycka till Bjarne
Bjarne
Fungerar utmärkt utan smör. Super gott!
Caroline
Jättebra recept!!!
Carina
En underbart god knäck. Så enkel. Brukar göra flera sorter, saffransknäck, choklad ja du kan smaksätta med vad du vill. Nästa gång prövar jag med krossad polkagris, måste ju bli superb.. God Jul.
Carola
Superbra knäck! Jag glömde smör, men det verkar inte ha spelat någon större roll.
Emelianna
Gott och jättelätt att göra! Jag tog solrosfrön istället för mandel pga allergier. Rör ofta!
Helena
Jag tog en plastkanna, låg nog att passa i micron. Smart tyckte jag, kan man slå i formarna direkt, utan såsslev. vaktade inte, kannan smälte ...🙄
Anna