Små kroppkakor med mangold och kålrabbi

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
1
Små kroppkakor med mangold och kålrabbi

Det här är klassisk husmanskost när den är som bäst. Rätten består av de klassiska kroppkakornas typiska smaker genom fläsk, potatis och kryddpeppar, men presenteras i ny, mer, lättlagad tappning. Det stekta fläsket blandas i potatissmeten innan kroppkakorna kokas. Servera med en krispig sallad på mangold och kålrabbi och rårörda lingon.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Små kroppkakor med mangold och kålrabbi

Ingredienser

4 portioner

Rårörda lingon

1 dl lingon
2 msk strösocker

Kroppkakor

1 kg potatis
250 g rimmat fläsk
1 gul lök
1/2 tsk kryddpeppar
1 ägg
1 tsk salt
3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med
1/2 kruka bladpersilja

Kålrabbi

200 g kålrabbi
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
1/2 dl matyoghurt (10 %)
salt
peppar
65 g mangoldskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Dom är så goda så man kan dö. Äter dom som lite grövre frukost på helgerna.

Hampus

2012-03-09

Näringsvärde per portion

Energi2858 KJ / 684 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater86.8 g
Protein19.9 g

Testa liknande recept

Kroppkakor av kokt potatis
Betyg 4.4 av 5.
231 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Palt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kolbulle
Betyg 4.5 av 5.
166 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassiskt paltbröd med fläsk och vit sås
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitkålsstuvning med stekt fläsk
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassiska bruna bönor med stekt fläsk
Betyg 3.7 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga