Små kroppkakor med mangold och kålrabbi

Det här är klassisk husmanskost när den är som bäst. Rätten består av de klassiska kroppkakornas typiska smaker genom fläsk, potatis och kryddpeppar, men presenteras i ny, mer, lättlagad tappning. Det stekta fläsket blandas i potatissmeten innan kroppkakorna kokas. Servera med en krispig sallad på mangold och kålrabbi och rårörda lingon.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Ingredienser
4 portioner
Rårörda lingon
1 dl lingon
2 msk strösocker
Kroppkakor
1 kg potatis
250 g rimmat fläsk
1 gul lök
1/2 tsk kryddpeppar
1 ägg
1 tsk salt
3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med
1/2 kruka bladpersilja
Kålrabbi
200 g kålrabbi
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
1/2 dl matyoghurt (10 %)
salt och peppar
65 g mangoldskott
För alla
Rätten innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Forma potatisdegen till plättar och stek istället för att koka så har du skapat dig en snabbrätt. För en pyssligare variant kan du ha i rårivna morötter i potatisdegen – det blir både nyttigt och vackert!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2858 KJ / 684 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater86.8 g
Protein19.9 g
Kommentar
Dom är så goda så man kan dö. Äter dom som lite grövre frukost på helgerna.
Hampus
2012-03-09