Små kroppkakor med mangold och kålrabbi
Det här är klassisk husmanskost när den är som bäst. Rätten består av de klassiska kroppkakornas typiska smaker genom fläsk, potatis och kryddpeppar, men presenteras i ny, mer, lättlagad tappning. Det stekta fläsket blandas i potatissmeten innan kroppkakorna kokas. Servera med en krispig sallad på mangold och kålrabbi och rårörda lingon.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012
Ingredienser
4 portioner
Rårörda lingon
1 dl lingon
2 msk strösocker
Kroppkakor
1 kg potatis
250 g rimmat fläsk
1 gul lök
1/2 tsk kryddpeppar
1 ägg
1 tsk salt
3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med
1/2 kruka bladpersilja
Kålrabbi
200 g kålrabbi
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
1/2 dl matyoghurt (10 %)
salt
peppar
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2858 KJ / 684 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater86.8 g
Protein19.9 g
Kommentar
Dom är så goda så man kan dö. Äter dom som lite grövre frukost på helgerna.
Hampus
2012-03-09