Klassisk västerbottenpaj

En riktigt bra Västerbottensostpaj har blivit något av en klassiker bland godsakerna både till påsk, midsommar, kräftskivan och jul. Det här receptet på Västerbottensostpaj gör ingen besviken. Servera på buffén eller för sig själv tillsammans med en krispig sallad.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2136 KJ / 510 kCal
Fett41 g
Salt1.1 g
Kolhydrater18 g
Protein17 g
Kommentarer
113 stMycket bra och smakligt recept. Men då enbart ifall man använder ICA:s färdiga pajdeg som har vetemjöl (som inte heller har smör i degen). Förgrädda pajdegen 10 min då den är utkladdadad i formen. Klä gärna pajformen med bakplåtspapper före du trycker fast pajdegen.
Kurt
Ägget fyller ingen funktion. Degen blir för kladdig.
Heike maria
Gillade inte graham i pajskalet, blev en torr och gammal smak
Ulla
Väldigt bra recept. Har bakat efter detta recept i flera år. Kan varmt rekommendera, bytte ut dock Grahams mjöl mot vanligt ( hade ingen hemma 😉)
Nora
Jätte fin! Välgräddad botten
Karen
Väldigt bra recept.
Johan
Jättegod paj
Ingalill
Vilken inställning ska ugnen vara på? Är det varmluft eller över och undervärme?
Jasmine
Hej Jasmine! Det är över och undervärme det ska vara. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Medium till stora ägg gav perfekt mängd deg till pajen. Använde mellanlagrad Präst från Falköping som blev jättegott!
Elisabeth
Ett generellt önskemål. Om ni lägger ut recept som har ingredienser ner på 5-gramsnivå, skriv då ut allt i vikt istället för att varva med dl osv. 1 ägg kan väga väldigt olika.
Maria