Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Klassisk pumpasoppa med pumpabröd

Klassisk pumpasoppa är en mjuk och värmande soppa med ingredienserna pumpa, schalottenlök och grädde. Servera hembakade pumpabröd till den ljuvliga soppan för en komplett måltid baserad på pumpa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och vitlök. Skär lök och pumpa i bitar. Finhacka vitlöken.
  2. Fräs pumpa, lök och vitlök i matfettet i en kastrull på låg värme. Låt det smälta ihop.
  3. Tillsätt buljong och koka sakta ca 15 minuter. Mixa soppan med mixerstav, tillsätt grädden och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Servera gärna Pumpabaguetter till soppan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är soppan fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 831 kJ / 199 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept