Bakad pumpa med pistagevinägrett, fårfiol och getost

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
1
Bakad pumpa med pistagevinägrett, fårfiol och getost

Ett charmigt recept på bakad pumpa med pistagevinägrett, fårfiol och getost. Receptet gör du av bland annat pumpa, vitlök, pistagenötter, äppelcidervinäger, fårfiol och getost. Passar bra att servera till fest!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Bakad pumpa med pistagevinägrett, fårfiol och getost

Ingredienser

4 portioner
1 kg  pumpa t ex butternut eller hokkaido
3   vitlöksklyftor
2 1/2 msk  olivolja
2 krm  salt
1/2 krm  peppar

Pistagevinägrett

60 g  pistagenötter (naturella)
1   schalottenlök
1/2 dl  hackad bladpersilja + några blad till garnering
2 msk  äppelcidervinäger
1/2 dl  olivolja
1 krm  salt
1 krm  peppar

Till servering

400 g  fårfiol
150 g  getost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölksproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Toppen

Mattias

2018-05-02

Testa liknande recept

Pumpa med pistagenötter och dulce de leche
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vispad getost med choklad & pistage
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad pumpa och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad hel pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga