Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bakad pumpa med pistagevinägrett, fårfiol och getost

Ett charmigt recept på bakad pumpa med pistagevinägrett, fårfiol och getost. Receptet gör du av bland annat pumpa, vitlök, pistagenötter, äppelcidervinäger, fårfiol och getost. Passar bra att servera till fest!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela och gröp ur pumpan. Skala och skär i 2-3 cm tjocka klyftor.
  3. Skala och halvera vitlöken. Gnid in pumpan med vitlöken. Lägg klyftorna på en bakpappersklädd plåt.
  4. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, tills pumpan är mjuk, vänd efter halva tiden.
  5. Pistagevinägrett: Rosta pistagenötterna i en torr och het stekpanna. Hacka dem grovt. Skala och finhacka löken. Blanda lök, nötter, hackad persilja, vinäger, olivolja, salt och peppar.
  6. Lägg pumpaklyftorna på tallrikar och fördela pistagevinägretten över. Garnera med några persiljeblad. 
  7. Till servering: Servera med skivor av fårfiol och smulad ost.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölksproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg pumpa t ex butternut eller hokkaido
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Pistagevinägrett
  • 60 g pistagenötter (naturella)
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 dl hackad bladpersilja + några blad till garnering
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • 400 g fårfiol
  • 150 g getost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?