Klassisk fransk pumpasoppa
Denna klassiska franska pumpasoppa är en mjuk och varm soppa med pumpakött som bas. För att få den lena känslan mixar du soppan innan kryddningen och dekorerar med stekta brödtärningar för det där lilla extra knapriga.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003
Ingredienser
4 portioner
1 kg pumpakött (skal- och kärnfritt)
3 dl vatten
5 dl mjölk
1 msk konc kycklingfond
25 g smör
salt
strösocker
hackad persilja till garnering
4 skivor vitt bröd
2 vitlöksklyftor
olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1157 KJ / 277 kCal
Fett12 g
Salt0.58 g
Kolhydrater30 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi använde spaghettipumpa vilket blev lite för lite pumpasmak och mjölksmaken tog över. Ska testa med annan pumpa nästa gång!
Camilla
2024-09-29Mild och god soppa som passar bra till förrätt man kan slippa mjolken ta kottbuljon i stallet kan ta skalade rakor inte brodet - det blir utsokt
Georgina
2008-06-15