Klassisk fransk pumpasoppa

Denna klassiska franska pumpasoppa är en mjuk och varm soppa med pumpakött som bas. För att få den lena känslan mixar du soppan innan kryddningen och dekorerar med stekta brödtärningar för det där lilla extra knapriga.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Ingredienser
4 portioner
1 kg pumpakött (skal- och kärnfritt)
3 dl vatten
5 dl mjölk
1 msk konc kycklingfond
25 g smör
salt
strösocker
hackad persilja till garnering
4 skivor vitt bröd
2 vitlöksklyftor
olja
Gör så här
För allaLäs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre i stället för mjölk och mjölkfritt margarin i stället för smör. Välj bröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre i stället för mjölk och mjölkfritt margarin i stället för smör. Välj bröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg.
Tips
Mild och god soppa som passar bra till förrätt.
Använd t ex bleu de hongrie.
Använd t ex bleu de hongrie.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1157 KJ / 277 kCal
Fett12 g
Salt0.58 g
Kolhydrater30 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mild och god soppa som passar bra till förrätt man kan slippa mjolken ta kottbuljon i stallet kan ta skalade rakor inte brodet - det blir utsokt
Georgina
2008-06-15