Pumpapudding med karamell
En lagom söt och inte så tung efterrätt är denna pumpapudding med karamell. Puddingen gör du på ångkokt pumpa och mjölk innan den smaksätts med citron och apelsin. Karamellen baseras på socker och citronjuice. Sött och syrligt i ett.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003
Ingredienser
6 portioner
500 g pumpakött
1 1/2 dl majsstärkelse
7 1/2 dl mjölk
1 citron
1 apelsin
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Karamell
2 dl strösocker
4 tsk pressad citronjuice
6 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ganska god, inte jättesöt efterrätt, rekommenderar att man har karamellsåsen direkt på puddingen istället för att ha den underst. Karamellsåsen blir så hård att det inte går att äta från botten.
Felicia
2020-12-29Ganska mild i smaken, var beredd på puddingkänslan. Ska ätas samm dag för får den stå över natten skiktar puddingen sig. Det gick inte att äta av karamellen vilket var tråkigt.
Siri
2018-01-19Receptet verkade krånligare än vad det var. Enkelt och gott.
Sylvia
2003-10-29