Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pumpapudding med karamell

En lagom söt och inte så tung efterrätt är denna pumpapudding med karamell. Puddingen gör du på ångkokt pumpa och mjölk innan den smaksätts med citron och apelsin. Karamellen baseras på socker och citronjuice. Sött och syrligt i ett.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär pumpan (sweet dumpling) i bitar. Ångkoka tills den mjuknat, ca 10 minuter (i en sil över vattenbad går bra). Mixa pumpan till ett fast mos.
  2. Vispa ner maizenan i den kalla mjölken i en kastrull. Sjud tills det tjocknar. Rör hela tiden.
  3. Skölj citronen väl. Riv skalet fint. Pressa juicen ur både citronen och apelsinen. Tillsätt citrusjuicen, citronskal, socker och vaniljsocker kastrullen. Koka upp. Blanda ner pumpamoset. Låt svalna.
  4. Lägg socker, citronjuice och vatten till karamellen i en kastrull. Värm i några minuter tills sockret smält och blivit mörkt guldgult. Fördela
    karamellen i 6 glas (för 6 port). Snurra glasen så att karamellen kommer upp på sidorna. Häll i krämen och ställ kallt i ett par timmar.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g pumpakött
  • 1 1/2 dl maizenastärkelse
  • 7 1/2 dl mjölk
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Karamell
  • 2 dl strösocker
  • 4 tsk pressad citronjuice
  • 6 msk vatten
Lägg till i inköpslistan