Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Klar sill med fänkål, gurka, rödlök och dragon

Det kan aldrig bli för mycket sill till midsommar! Den här sillen har fått sällskap av fänkål, gurka, rödlök och dragon. Låt stå i kylskåp minst två dygn så har du en fantastisk inlagt sill. Enkelt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är för 4 port eller 8 bufféportioner.

  1. Lag: Blanda ättika, socker och vatten i en bunke. Vispa tills sockret löst sig.
  2. Sill: Ansa och hyvla eller skiva fänkålen tunt. Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur.  Hyvla den på längden med en osthyvel eller skiva tunt. Skala och skiva löken tunt. Plocka av dragonbladen och hacka dem grovt.
  3. Vänd ner grönsakerna och dragonen i lagen.
  4. Häll av sillen, skölj i kallt vatten och skär den i bitar.
  5. Blanda sillen med grönsakerna och lagen. Låt stå i kylskåp minst två dygn.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Lag
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
Sill
  • 1/2 liten fänkål
  • 1/4 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 kruka dragon
  • 1 förp på minuten inläggningssill (à 420 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 603 kJ / 144 kCal