Ingefärssill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ingefärssill

Hemgjord ingefärssill som blir makalöst smakfull och läcker, inlagd med ingefära och honung. En krämig sås av gräddfil och majonnäs, med strimlat äpple och purjolök blir en utmärkt rätt till lunchen eller smörgåsbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj sillen. Låt den rinna av väl. Skär sillen tvärs över i cm-breda bitar.
  2. Lag: Rör samman lagen så att sockret löser sig. Lägg i sillen, rör om. Marinera i 2 dygn.
  3. Häll av lagen.
  4. Sås: Blanda samman ingredienserna till såsen. Lägg i sillbitarna. Låt dem gärna ta smak över natten, eller helst i 1 dygn.
  5. Skala, dela och kärna ur äpplet. Skär det i tunna skivor som sedan skärs i strimlor.
  6. Vänd försiktigt ner äppel- och purjolöksstrimlorna i sillblandningen. Lägg upp i en skål och garnera gärna med purjo- och gräslök.

För alla

Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
  • 1 stort syrligt äpple
  • 1 dl finstrimlad purjolök
Inläggningslag
  • 1/2 dl ren ättika (24%)
  • 5 dl vatten
  • 2 msk socker
Sås
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung
Garnering
  • strimlad purjolök eller gräslök
Lägg till i inköpslistan