Ingefärssill

Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
3
Ingefärssill

Hemgjord ingefärssill som blir makalöst smakfull och läcker, inlagd med ingefära och honung. En krämig sås av gräddfil och majonnäs, med strimlat äpple och purjolök blir en utmärkt rätt till lunchen eller smörgåsbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Ingefärssill

Ingredienser

10 portioner
2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
1 stort syrligt äpple
1 dl finstrimlad purjolök

Inläggningslag

1/2 dl ren ättika (24%)
5 dl vatten
2 msk socker

Sås

1 dl lättmajonnäs
1 dl gräddfil
2 msk finriven färsk ingefära
1 msk flytande honung

Garnering

strimlad purjolök eller gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Den blev jättegod. Kommer göras i år igen.

Stellan

2020-11-28

Gjorde den här sillen i fjol och den blev god. Den får definitivt en plats på mitt julbord

Elin

2005-12-07

En lite annorlunda och mycket god och fräsch sill.

Helen

2004-06-23

Testa liknande recept

Limesill
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klar sill med fänkål, gurka, rödlök och dragon
Betyg 3 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Öl- och löksill
Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingon-och pepparsill
Betyg 2.5 av 5.
270 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga