Ingefärssill

20
3
Ingefärssill

Hemgjord ingefärssill som blir makalöst smakfull och läcker, inlagd med ingefära och honung. En krämig sås av gräddfil och majonnäs, med strimlat äpple och purjolök blir en utmärkt rätt till lunchen eller smörgåsbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Ingefärssill

Ingredienser

10 portioner
2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
1 stort syrligt äpple
1 dl finstrimlad purjolök

Inläggningslag

1/2 dl ren ättika (24%)
5 dl vatten
2 msk socker

Sås

1 dl lättmajonnäs
1 dl gräddfil
2 msk finriven färsk ingefära
1 msk flytande honung

Garnering

strimlad purjolök eller gräslök

För alla

Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Stellan

2020-11-28

Den blev jättegod. Kommer göras i år igen.

Elin

2005-12-07

Gjorde den här sillen i fjol och den blev god. Den får definitivt en plats på mitt julbord

Helen

2004-06-23

En lite annorlunda och mycket god och fräsch sill.