Dijonsenapssill med primörer | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dijonsenapssill med primörer

Dijonsenapssill med primörer är en härlig och krämig hemmagjord sill med inläggningssill, dijonsenap, morötter, salladslök och dragon som du tillagar på max en halvtimme. En utsökt och kraftfull sill som brukar uppskattas av de flesta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av lagen från sillen, lägg sillen i en skål. Spara lagen vid sidan om.
  2. Skär sillen i lagom stora munsbitar. Vispa ut senapen i lagen. 
  3. Skala och skiva morötterna, skär löken i skivor. Varva sillen med grönsakerna och dragonen i en vacker skål eller glasburk. Slå över lagen. 
  4. Låt stå och dra en stund.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket inläggningssill - sill man lägger in själv på 5 minuter (à 420 g)
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 knippmorötter med blast (à ca 50 g) eller små vanliga morötter
  • 2 msk färsk hackad dragon
  • 1 1/2 dl strimlad salladslök
Lägg till i inköpslistan