Limesill

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
6
Limesill

Limesill - bara namnet känns aptitretande. En klassisk ättikslag blandad med limejuice, hackad färsk koriander och persilja känns otroligt lockande. En läcker uppläggning med rivet limeskal blir en angenäm smakupplevelse till sillbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Limesill

Ingredienser

10 portioner
2   burkar inläggningssill (à 420 g)

Inläggningslag

pressad juice av 3   lime (3 lime ger ca 3 msk juice)
1/2 dl  ättika (24%)
5 dl  vatten
4 dl  socker
2 msk  färsk hackad koriander
1/2 dl  finskuren persilja

Garnering

rivet skal av 2   lime

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Hej! 1/2 dl persilja ska det vara, vilket vi nu uppdaterat receptet med.

Redaktionen

2009-06-22

Det står inget bland ingredienserna om persiljan som ska röras ner tillsammans med koriandern...

Susanna

2009-06-17

Den här sillen har blivit både midsommar- och julsill hemma hos oss. Jättegod! Ska testa med lite chili nästa gång... Koriander är ju väldigt fräscht att ha i.

Eva

2005-12-27

Testa liknande recept

Klar sill med fänkål, gurka, rödlök och dragon
Betyg 3 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarsill med citron
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julsill
Betyg 2.4 av 5.
266 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dijonsenapssill med primörer
Betyg 2.8 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lingon- och enbärssill
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nobissill
Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga