Limesill
Limesill - bara namnet känns aptitretande. En klassisk ättikslag blandad med limejuice, hackad färsk koriander och persilja känns otroligt lockande. En läcker uppläggning med rivet limeskal blir en angenäm smakupplevelse till sillbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001
Ingredienser
10 portioner
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
Inläggningslag
pressad juice av 3 lime (3 lime ger ca 3 msk juice)
1/2 dl ättika (24%)
5 dl vatten
4 dl socker
2 msk färsk hackad koriander
1/2 dl finskuren persilja
Garnering
rivet skal av 2 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! 1/2 dl persilja ska det vara, vilket vi nu uppdaterat receptet med.
Redaktionen
2009-06-22Det står inget bland ingredienserna om persiljan som ska röras ner tillsammans med koriandern...
Susanna
2009-06-17Den här sillen har blivit både midsommar- och julsill hemma hos oss. Jättegod! Ska testa med lite chili nästa gång... Koriander är ju väldigt fräscht att ha i.
Eva
2005-12-27