Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Limesill

Limesill - bara namnet känns aptitretande. En klassisk ättikslag blandad med limejuice, hackad färsk koriander och persilja känns otroligt lockande. En läcker uppläggning med rivet limeskal blir en angenäm smakupplevelse till sillbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Riv det yttersta skalet av limefrukterna till garnering. Dela limefrukterna och pressa ner juicen i en kastrull. Tillsätt ättika, vatten och socker.
  2. Koka upp under omrörning. Ställ sedan kallt att svalna. Rör ner koriander och persilja.
  3. Skölj sillen. Låt den rinna av väl. Skär sillen tvärs över i cm-breda bitar. Lägg dem i en bunke/skål och häll över den kalla lagen. Blanda försiktigt. Marinera i 2 dygn.
  4. Lägg upp i en skål och garnera med limeskalet.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
Inläggningslag
  • pressad juice av 3 lime (3 lime ger ca 3 msk juice)
  • 1/2 dl ättika (24%)
  • 5 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • 1/2 dl finskuren persilja
Garnering
  • rivet skal av 2 lime
Lägg till i inköpslistan