Lingon-och pepparsill

Betyg 2.5 av 5.
270 personer har röstat
0
Lingon-och pepparsill

Klassisk julsill på ett nytt vis. De salta goda sillbitarna varvar du med en smakrik lag av både syrliga lingon, peppar och honung. Därefter ställs sillen in i kylskåpet och får kylas ner under minst ett dygn. Servera gärna lingonsillen till nykokt färskpotatis.

Lingon-och pepparsill

Ingredienser

10 portioner
2 dl  strösocker
3 dl  vatten
1 dl  ättika (12%)
1 tsk  svartpepparkorn
1 tsk  rosépepparkorn
1 msk  flytande honung
1   morot
1   rödlök
2 dl  frysta lingon
4   lagerblad
2   förp 5 min inläggningssill (à 240 g)

Till servering

1/2   kruka gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
270 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi430 KJ / 103 kCal
Fett6 g
Salt1.2 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Flädersill
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig kaviaromelett och rosépepparsill
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärs- och citrussill
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig pepparsill
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelliserad citrussill
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonsill
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga