Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lingon-och pepparsill

Klassisk julsill på ett nytt vis. De salta goda sillbitarna varvar du med en smakrik lag av både syrliga lingon, peppar och honung. Därefter ställs sillen in i kylskåpet och får kylas ner under minst ett dygn. Servera gärna lingonsillen till nykokt färskpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker, vatten, ättika, pepparkorn och honung i en kastrull.
  2. Skala och skär moroten och löken i skivor.
  3. Lägg lingonen, lagerbladen och grönsakerna i lagen. Låt kallna.
  4. Skär sillen i sneda bitar. Varva sill och lag i en burk. Låt stå i kylskåpet minst 1 dygn före servering.
  5. Hacka gräslöken och servera till sillen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättika (12%)
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 1 msk flytande honung
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 2 dl frysta lingon
  • 4 lagerblad
  • 2 förp 5 min inläggningssill (à 240 g)
Till servering
  • 1/2 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 430 kJ / 103 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer