Lingon-och pepparsill

269
0
Lingon-och pepparsill

Klassisk julsill på ett nytt vis. De salta goda sillbitarna varvar du med en smakrik lag av både syrliga lingon, peppar och honung. Därefter ställs sillen in i kylskåpet och får kylas ner under minst ett dygn. Servera gärna lingonsillen till nykokt färskpotatis.

Lingon-och pepparsill

Ingredienser

10 portioner
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 dl ättika (12%)
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk rosépepparkorn
1 msk flytande honung
1 morot
1 rödlök
2 dl frysta lingon
4 lagerblad
2 förp 5 min inläggningssill (à 240 g)

Till servering

1/2 kruka gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

269

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 430 KJ / 103 kCal
Fett 6 g
Salt 12 g
Kolhydrater 8 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden