Lingon-och pepparsill

Betyg 2.5 av 5.
270 personer har röstat
0
Lingon-och pepparsill

Klassisk julsill på ett nytt vis. De salta goda sillbitarna varvar du med en smakrik lag av både syrliga lingon, peppar och honung. Därefter ställs sillen in i kylskåpet och får kylas ner under minst ett dygn. Servera gärna lingonsillen till nykokt färskpotatis.

Lingon-och pepparsill

Ingredienser

10 portioner
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 dl ättika (12%)
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk rosépepparkorn
1 msk flytande honung
1 morot
1 rödlök
2 dl frysta lingon
4 lagerblad
2 förp 5 min inläggningssill (à 240 g)

Till servering

1/2 kruka gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
270 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi430 KJ / 103 kCal
Fett6 g
Salt1.2 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Flädersill
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig kaviaromelett och rosépepparsill
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärs- och citrussill
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig pepparsill
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelliserad citrussill
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Björnbärssill på tångknäcke
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga