Lingon-och pepparsill
Klassisk julsill på ett nytt vis. De salta goda sillbitarna varvar du med en smakrik lag av både syrliga lingon, peppar och honung. Därefter ställs sillen in i kylskåpet och får kylas ner under minst ett dygn. Servera gärna lingonsillen till nykokt färskpotatis.
Ingredienser
10 portioner
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 dl ättika (12%)
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk rosépepparkorn
1 msk flytande honung
1 morot
1 rödlök
2 dl frysta lingon
4 lagerblad
2 förp 5 min inläggningssill (à 240 g)
Till servering
1/2 kruka gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi430 KJ / 103 kCal
Fett6 g
Salt1.2 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g
Kommentarer