Chokladkaka med bönor
Tänk att något så gott är bakat på bönor. Bönorna ger en härlig konsistens. Olivoljan gör chokladkakan saftig och god. Dekorera med dina favoritbär.
Ingredienser
8 portioner
1 burk kokta svarta bönor (à 400 g)
1 dl olivolja (+ extra till formen)
kakao till formen
2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
200 g mörk choklad (max 60 %)
Garnering
100 g färska eller frysta björnbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1450 KJ / 347 kCal
Fett22 g
Salt0.66 g
Kolhydrater31 g
Protein6 g
Kommentarer
Bra kaka för min smak, jag har tagit stevia sirap istället för socker (1/5 dl), 150 g choklad istället för 200, jag tillsatt 50 gr kakao choklad kakor utan socker, så det blev inte så söt. Len textur. Bra att servera med vispad grädde och bär. Passar för dem som är vana med lite ”konstiga” till smak ersättningar till vanliga desserter med socker och vit mjöl.
Larisa
2024-07-06Bra men ta inte olivolja, det slår igenom mycket. Kan nog vara bättre med en mer neutral olja. Lätt att bränna vid kakaon som man smörjer botten med, blev lite bränt trots att jag följe tid och temperatur.
Wictoria
2020-06-28