Glutenfria brownies med hasselnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glutenfria brownies med hasselnötter

Testa dessa smarriga brownies med hasselnötter gjorda på kokosmjöl. Kokosmjöl är ett perfekt mjöl att baka goda brownies på! Mjölet framställs av fruktköttet från kokosnöten, är naturligt sötare än vanligt vetemjöl och absorberar även mer vätska.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kakao, råsocker och vaniljpulver. Låt svalna.
  2. Rör ihop kokosmjöl, honung och ägg i en skål. 
  3. Hacka hasselnötterna grovt och rör i dom. Tillsätt sedan smör och kakaoblandingen. Blanda allt väl.
  4. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form (15x20 cm). Grädda i 180 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna helt (gärna över natten i kylskåp) innan du skär upp i rutor.
  5. Dekorera ev. med lite smält mörk choklad och färska bär.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölproteinfritt matfett.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: 6-8 st
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1/2 dl rårörsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosmjöl
  • 3/4 dl honung
  • 4 ägg
  • 1 dl hasselnötter
Dekorering
  • smält choklad och färska bär
Lägg till i inköpslistan