Kinesisk kycklingsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kinesisk kycklingsoppa

Trevlig kinesisk kycklingsoppa med nudlar, hoisinsås, purjolök, morötter och gröna ärter. Kinesisk kycklingsoppa tillagar du enkelt och den passar lika bra till lunch som middag. Garnera med basilikablad, servera och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Krydda filéerna med salt och peppar och bryn dem i lite olja ca 3 minuter på varje sida.
  3. Lägg över filéerna i en form och pensla med hoisinsås. Ställ i ugnen 7-8 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Strimla purjolöken och riv morötterna grovt.
  5. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning och lägg i purjolök, morot, ärter och majs i nudelvattnet två minuter innan nudlarna är klara (OBS! Häll inte av vattnet).
  6. Häll upp soppan i djupa skålar. Skiva kycklingen tunt och fördela i soppan. Garnera eventuellt med basilikablad.

För alla

Rätten innehåller gluten.
Gör glutenfri: Välj glutenfria nudlar, t ex ris- eller glasnudlar.

Tips

Blanda gräddfil med sweet chilisås och servera vid sidan om. Avsluta måltiden med apelsin och russin.
Gröna tipset: Byt ut kycklingen mot djupfrysta quornbitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 kycklingfiléer
  • 2 dl hoisinsås
  • 4 påsar snabbnudlar (à 85 g)
  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 2 dl majskorn
  • ev färsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info