Kinesisk kycklingsoppa
Trevlig kinesisk kycklingsoppa med nudlar, hoisinsås, purjolök, morötter och gröna ärter. Kinesisk kycklingsoppa tillagar du enkelt och den passar lika bra till lunch som middag. Garnera med basilikablad, servera och njut.
Ingredienser
4 portioner
4 - 5 kycklingfiléer
2 dl hoisinsås
4 påsar snabbnudlar (à 85 g)
1/2 purjolök
2 morötter
1 dl frysta gröna ärtor
2 dl majskorn
färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1950 KJ / 465 kCal
Fett8 g
Salt3.5 g
Kolhydrater52 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Orimligt mycket mat i förhållande till portionsangivelse. Snabbnudlarna gör det tidskänligt och konsistensen blir jolmig. Kan vara aktuellt och testa igen med nudlar som har längre tillagningstid samt annan buljong.
Ulrik
2023-10-27