Kimchi på pak choi

Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kimchi på pak choi

Kimchi är Koreas variant av syrade grönsaker. Syrningsprocessen tar en vecka men en god kimchi är väl värd att vänta på. Kimchi på salladskål är den vanligaste varianten men pak choi ger en läckert grönvit kimchi. Kimchin håller sig flera veckor i kylskåp.

Kimchi på pak choi

Ingredienser

12 portioner

Dag 1

4 förp pak choi (à 250 g)
1 dl grovt salt

Dag 2

ca 150 g rättika
2 vitlöksklyftor
2 msk färsk riven ingefära
2 salladslökar
3/4 dl gochugaru eller sambal oelek (3/4 dl gochugaru motsvarar ca 1/2 dl sambal oelek)
1 msk fisksås
1 msk strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hur länge håller det i kylskåpet?

    Anna

    Hej Anna! Den håller sig flera veckor i kylskåpet! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Supergott

    Britt-marie

Näringsvärde per portion

Energi70 KJ / 17 kCal
Fett0.1 g
Salt1.8 g
Kolhydrater3 g
Protein0.7 g

Testa liknande recept

  • Pork teriyaki med kimchi
    Betyg 3.7 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Peters snabb-kimchi
    Betyg 4.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt sej med slaw på rättika
    Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med kimchiost och potatis
    Betyg 3.4 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kimchi
    Betyg 3.3 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad