Snabb kimchi

Traditionellt koreansk kimchi tar i regel flera dagar att göra, så att alla goda bakterier hinna fermentera salladskålen och ge den karaktäristiska smaken. Men den här kimchin går bra att äta direkt. Följ annars tipset om du vill mjölksyrejäsa den för mer smak.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Gör så här
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsberäkningen är per dl.
Energi273 KJ / 65 kCal
Fett0.4 g
Salt8 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g
Kommentarer
26 stHåller med alla andra. Skär ner på saltet! Hade 0,5 dl, sköljde länge och väl. Tyvärr oätligt.
Anna
Hej Anna! Det viktiga är ju att skölja kålen. Hoppas du lyckas nästa gång! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Ni som säger att det blev för salt, kom ni ihåg att skölja av saltet igen i steg tre?
Julia
Väldigt lätt att göra, men skär ner på saltet. Vart väldigt salt med 1/2 dl grovkornig 😅
Camilla
1/2 dl salt är alldeles för mycket. Det är oätligt. Ni måste ändra i receptet som många innan mig påpekat.
Jonas
Jag svarar mig själv: Ja, det är mindre chili nu. Det tidigare receptet innehöll 2 msk. Obs! Koreanska chiliflakes är inte alls lika starka som vanligt chilipulver, så använder man det senare är 1 msk troligen lagom.
Erika
Har ni minskat mängden chili också när ni ändrade mängden salt? Har inte smakat på senaste satsen än, men den ser mindre röd ut...
Erika
Är allergisk mot fisk. Går det att använda annat än fisksås?
Kirsten
Jag har läst att det ska vara 2,5 procent salt utifrån hur mycket grönsakerna väger. Efter att ha läst kommentarerna här tänker jag att jag följer receptet men väger saltet. Jag kommer även testa att låta det jäsa i vakuumpåse så kommer även min vakuummaskin till användning.
Marita
Det ska stå 3/4 dl GROVT salt i receptet (och jodfritt eftersom jod tar död på mjölksyrebakterier om man vill göra en "riktig" kimchi) Finsalt tränger in i hela kålen och gör den för salt och oätlig..
Nathalie
Tack för din kommentar Nathalie och ni andra som kommenterat saltmängden! Vi har sett över receptet och förtydligat i receptet att det är grovkornigt salt utan jod man ska använda. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Fööör mkt salt o det går ju inte att få bort det! Har sköljt kålen så många ggr o det går inte bort!!
Nathalie