Snabb kimchi

Betyg 4.4 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Snabb kimchi

Traditionellt koreansk kimchi tar i regel flera dagar att göra, så att alla goda bakterier hinna fermentera salladskålen och ge den karaktäristiska smaken. Men den här kimchin går bra att äta direkt. Följ annars tipset om du vill mjölksyrejäsa den för mer smak.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Snabb kimchi

Ingredienser

1 liter
1 kg salladskål
1/2 dl grovkornigt salt utan jod
2 msk riven ingefära
2 dl finhackad purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk chilipeppar (torkat pulver)
1 1/2 msk asiatisk fisksås
2 tsk strösocker

Gör så här

05:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

26 st
  • Håller med alla andra. Skär ner på saltet! Hade 0,5 dl, sköljde länge och väl. Tyvärr oätligt.

    Anna

    Hej Anna! Det viktiga är ju att skölja kålen. Hoppas du lyckas nästa gång! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Ni som säger att det blev för salt, kom ni ihåg att skölja av saltet igen i steg tre?

    Julia

  • Väldigt lätt att göra, men skär ner på saltet. Vart väldigt salt med 1/2 dl grovkornig 😅

    Camilla

Näringsvärde per liter

Näringsberäkningen är per dl.
Energi273 KJ / 65 kCal
Fett0.4 g
Salt8 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Kimchi
    Betyg 3.3 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreansk kimchi
    Betyg 4.7 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kimchi på pak choi
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabb gurkkimchi
    Betyg 3.6 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kimchidipp
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad