Snabb kimchi

Betyg 4.4 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Snabb kimchi

Traditionellt koreansk kimchi tar i regel flera dagar att göra, så att alla goda bakterier hinna fermentera salladskålen och ge den karaktäristiska smaken. Men den här kimchin går bra att äta direkt. Följ annars tipset om du vill mjölksyrejäsa den för mer smak.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Snabb kimchi

Ingredienser

1 liter
1 kg salladskål
1/2 dl grovkornigt salt utan jod
2 msk riven ingefära
2 dl finhackad purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk chilipeppar (torkat pulver)
1 1/2 msk asiatisk fisksås
2 tsk strösocker

Gör så här

05:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

26 st
  • Håller med alla andra. Skär ner på saltet! Hade 0,5 dl, sköljde länge och väl. Tyvärr oätligt.

    Anna

    Hej Anna! Det viktiga är ju att skölja kålen. Hoppas du lyckas nästa gång! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Ni som säger att det blev för salt, kom ni ihåg att skölja av saltet igen i steg tre?

    Julia

  • Väldigt lätt att göra, men skär ner på saltet. Vart väldigt salt med 1/2 dl grovkornig 😅

    Camilla

  • 1/2 dl salt är alldeles för mycket. Det är oätligt. Ni måste ändra i receptet som många innan mig påpekat.

    Jonas

  • Jag svarar mig själv: Ja, det är mindre chili nu. Det tidigare receptet innehöll 2 msk. Obs! Koreanska chiliflakes är inte alls lika starka som vanligt chilipulver, så använder man det senare är 1 msk troligen lagom.

    Erika

  • Har ni minskat mängden chili också när ni ändrade mängden salt? Har inte smakat på senaste satsen än, men den ser mindre röd ut...

    Erika

  • Är allergisk mot fisk. Går det att använda annat än fisksås?

    Kirsten

  • Jag har läst att det ska vara 2,5 procent salt utifrån hur mycket grönsakerna väger. Efter att ha läst kommentarerna här tänker jag att jag följer receptet men väger saltet. Jag kommer även testa att låta det jäsa i vakuumpåse så kommer även min vakuummaskin till användning.

    Marita

  • Det ska stå 3/4 dl GROVT salt i receptet (och jodfritt eftersom jod tar död på mjölksyrebakterier om man vill göra en "riktig" kimchi) Finsalt tränger in i hela kålen och gör den för salt och oätlig..

    Nathalie

    Tack för din kommentar Nathalie och ni andra som kommenterat saltmängden! Vi har sett över receptet och förtydligat i receptet att det är grovkornigt salt utan jod man ska använda. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Fööör mkt salt o det går ju inte att få bort det! Har sköljt kålen så många ggr o det går inte bort!!

    Nathalie

Näringsvärde per liter

Näringsberäkningen är per dl.
Energi273 KJ / 65 kCal
Fett0.4 g
Salt8 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Kimchi
    Betyg 3.3 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreansk kimchi
    Betyg 4.7 av 5.82 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kimchi på pak choi
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kimchidipp
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snabb gurkkimchi
    Betyg 3.5 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad