Kikärtspasta med pesto, kapris och purjolök
En doft av Italien når matbordet när du gör denna pastarätt. Själva pastan är gjord på kikärtor och serveras med purjolök och tomater. Kikärtspastan smaksätts med röd pesto och kapris. Med riven parmesanost på toppen blir måltiden, med inspiration från Italien, komplett.
Ingredienser
4 portioner
1 liten purjolök (à ca 200 g)
250 g körsbärstomater
3 msk avrunnen kapris
2 msk olivolja
1 burk pesto rosso (à 200 g)
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
svartpeppar
4 port kikärtspasta
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. parmesanost.
Energi2114 KJ / 508 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabbt och enkelt, god sälta från kaprisen. Aldrig testat med kikärtspasta, kör vanlig.
Isabell
2024-04-18Ny favorit! Superenkelt och supergott. Fint med en bit baguette till som finmiddag men också toppen i matlådan.
Isabell
2022-10-01