Kikärtspasta med pesto, kapris och purjolök
En doft av Italien når matbordet när du gör denna pastarätt. Själva pastan är gjord på kikärtor och serveras med purjolök och tomater. Kikärtspastan smaksätts med röd pesto och kapris. Med riven parmesanost på toppen blir måltiden, med inspiration från Italien, komplett.
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i pesto, buljong och kikärtspasta.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj en laktosfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: välj en mjölkproteinfri pesto. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym, kan finnas i parmesanosten och peston.
Näringsvärdet är exkl. parmesanost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabbt och enkelt, god sälta från kaprisen. Aldrig testat med kikärtspasta, kör vanlig.
Isabell
2024-04-18Ny favorit! Superenkelt och supergott. Fint med en bit baguette till som finmiddag men också toppen i matlådan.
Isabell
2022-10-01