En doft av Italien når matbordet när du gör denna pastarätt. Själva pastan är gjord på kikärtor och serveras med purjolök och tomater. Kikärtspastan smaksätts med röd pesto och kapris. Med riven parmesanost på toppen blir måltiden, med inspiration från Italien, komplett.
Kontrollera noga innehållet i pesto, buljong och kikärtspasta.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj en laktosfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: välj en mjölkproteinfri pesto. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym, kan finnas i parmesanosten och peston.
Näringsvärdet är exkl. parmesanost.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ny favorit! Superenkelt och supergott. Fint med en bit baguette till som finmiddag men också toppen i matlådan.
Isabell
2022-10-01