Kikärtspasta med pesto, kapris och purjolök

3
0 Klimatsmart
Kikärtspasta med pesto, kapris och purjolök

En doft av Italien når matbordet när du gör denna pastarätt. Själva pastan är gjord på kikärtor och serveras med purjolök och tomater. Kikärtspastan smaksätts med röd pesto och kapris. Med riven parmesanost på toppen blir måltiden, med inspiration från Italien, komplett.

Skriv ut
Kikärtspasta med pesto, kapris och purjolök

Ingredienser

4 portioner
1
liten purjolök (à ca 200 g)
250 g
körsbärstomater
3 msk
avrunnen kapris
2 msk
olivolja
1
burk pesto rosso (à 200 g)
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
svartpeppar
4
port kikärtspasta

Till servering

riven parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i pesto, buljong och kikärtspasta.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj en laktosfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: välj en mjölkproteinfri pesto. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym, kan finnas i parmesanosten och peston.

Näringsvärdet är exkl. parmesanost.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2114 KJ / 508 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 47 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept