Kikärtspannkaka

Kikärter kan man ha i det mesta och de gör sig extra bra i pannkakor. Pannkakorna blir mer mättande och får en saltare och matigare smak. Toppa med söta körsbärstomater, basilika och krämig fetaost.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1412 KJ / 337 kCal
Fett21 g
Salt1.37 g
Kolhydrater23 g
Protein13 g
Kommentarer
10 stpannkakorna med fräst vitkål, rödlök, svamp och tofu som smaksatts med soja, worcestershiresås och sweet chilisås. Slängde med coleslaw och rostad lök vil servering. Fantastiskt!!
Otto
Bytte ut hälften av mjölet till finmalet grahamsmjöl och serverade
Otto
Detta blev gott och mättande. Men det var lite svårt att göra riktigt tunna pannkakor eftersom smeten blev så fluffig. Så nästa gång gör jag plättar istället. Åt med tomat- och fetaoströra. Men tycker att de skulle funka fint även med söta tillbehör. Lite vanilj i smeten skulle bli gott.
Matilda
Mättande pannkakor som vi både kunde ha sylt och salta tillbehör på.
Malin
Brukar göra pannkakor med vita bönor men ville testa dessa att variera lite med. De blev supergoda och till och med uppskattade av 2-åringen. Hade i rapsolja i smeten och bytte ut lite mjöl till grahamsmjöl vilket funkade super. Tillsatte också lite fryst basilika direkt i smeten vilket gjorde att det hände lite mer med smaken. Dessa kommer vi göra till lunch fler gånger!
Anna
Funkade inte alls för mig, föll bara sönder
Daniela
Häll inte av kikärtsspadet! 1 dl kikärtsspad ersätter 3-4 ägg! Brukar använda det om ägg saknas.
Anna-maria
Hej Anna-Maria! Tack för att du delar med dig av ditt toppentips! Hälsningar Elina
ICA-köket
Forts. på kommentar: ... matiga tillbehör som stuvning/röror, men inte bra som efterrättspannkakor med sylt.
Anna
Gjorde endast pannkakorna, inte toppingen, och de funkar bra som crepes med matiga tr
Anna
Väldigt gott - blev till & med 15-åringens favorit!
Cecilia