Kikärtspannkaka

Betyg 4.2 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Kikärtspannkaka

Kikärter kan man ha i det mesta och de gör sig extra bra i pannkakor. Pannkakorna blir mer mättande och får en saltare och matigare smak. Toppa med söta körsbärstomater, basilika och krämig fetaost.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Kikärtspannkaka

Ingredienser

ca 8 st
1 burk kokta kikärtor (à 400 g)
4 dl mjölk (3%)
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
4 - 5 msk smör

Topping

250 g körsbärstomater
1 dl finhackad basilika
150 g smulad fetaost
2 msk olivolja
2 msk rostade solrosfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • pannkakorna med fräst vitkål, rödlök, svamp och tofu som smaksatts med soja, worcestershiresås och sweet chilisås. Slängde med coleslaw och rostad lök vil servering. Fantastiskt!!

    Otto

  • Bytte ut hälften av mjölet till finmalet grahamsmjöl och serverade

    Otto

  • Detta blev gott och mättande. Men det var lite svårt att göra riktigt tunna pannkakor eftersom smeten blev så fluffig. Så nästa gång gör jag plättar istället. Åt med tomat- och fetaoströra. Men tycker att de skulle funka fint även med söta tillbehör. Lite vanilj i smeten skulle bli gott.

    Matilda

Näringsvärde per st

Energi1412 KJ / 337 kCal
Fett21 g
Salt1.37 g
Kolhydrater23 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Veganska krabbelurer
    Betyg 4.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krämig pasta med tomat och kikärtor
    Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad