Kikärtspannkaka

Kikärter kan man ha i det mesta och de gör sig extra bra i pannkakor. Pannkakorna blir mer mättande och får en saltare och matigare smak. Toppa med söta körsbärstomater, basilika och krämig fetaost.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1412 KJ / 337 kCal
Fett21 g
Salt1.37 g
Kolhydrater23 g
Protein13 g
Kommentarer
pannkakorna med fräst vitkål, rödlök, svamp och tofu som smaksatts med soja, worcestershiresås och sweet chilisås. Slängde med coleslaw och rostad lök vil servering. Fantastiskt!!
Otto
2025-07-21Bytte ut hälften av mjölet till finmalet grahamsmjöl och serverade
Otto
2025-07-21Detta blev gott och mättande. Men det var lite svårt att göra riktigt tunna pannkakor eftersom smeten blev så fluffig. Så nästa gång gör jag plättar istället. Åt med tomat- och fetaoströra. Men tycker att de skulle funka fint även med söta tillbehör. Lite vanilj i smeten skulle bli gott.
Matilda
2024-12-08