Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kikärtspanna från Madras

Lättlagad och snabb vardagsmiddag med delikata råvaror som squash, kikärter, lök och äpplen. Kikärtspanna från Madras smakar härligt gott tillsammans med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Skölj och tärna squashen. Fräs lök och squash i olja i en traktörpanna.
  2. Skala, kärna ur och tärna äpplen. Låt äpplena fräsa med i pannan någon minut.
  3. Pudra över garam masala och häll på vatten. Låt puttra ca 5 min. Blanda i kikärterna. Smaka av med salt och peppar. Servera kikärtspannan med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 squash (à ca 250 g)
  • 1 msk olja
  • 2 äpplen
  • 1 msk garam masala
  • 2 1/2 dl vatten
  • 3 dl kokta kikärter (hemkokta eller från burk)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 port ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1572 kJ / 375 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer