Kikärtspanna från Madras
Lättlagad och snabb vardagsmiddag med delikata råvaror som squash, kikärter, lök och äpplen. Kikärtspanna från Madras smakar härligt gott tillsammans med ris.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 squash (à ca 250 g)
1 msk olja
2 äpplen
1 msk garam masala
2 1/2 dl vatten
3 dl kokta kikärtor (hemkokta eller från burk)
1 tsk salt
1 krm peppar
4 port ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1572 KJ / 375 kCal
Fett5.6 g
Salt3.07 g
Kolhydrater66 g
Protein10.5 g
Kommentarer
Använd grön zuccini och riktigt röda äpplen för färgens skull. Jag hade inte garam masala hemma så jag kryddade med Kanel Kardemumma Spiskummin & Koriander. MYCKET GOTT!
Eva-lena
2004-10-26Enkelt och snabbt att laga, en helt ok rätt. Jag spetsade med en tesked socker för att få en fylligare smak. Den ser lite tråkig ut med bara blekgröna och blekgula ingredienser, med en morot eller något skulle det bli smarrigare för ögat också. Fast morötter behöver för lång tid på sig i pannan så en röd paprika kanske är ett bättre alternativ.
Fredrik
2003-01-06