Svampsoppa med kikärtsfräs och tortillachips

3
1
Svampsoppa med kikärtsfräs och tortillachips

Denna otroliga svampsoppa med mumsigt kikärtsfräs och stekta tortillachips kommer vinna ditt hjärta! Låt den krämiga soppan med en fin timjanton koka ihop medan du gör chipsen och fräset av bacon och kikärter med paprikasmak. Servera direkt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011

Svampsoppa med kikärtsfräs och tortillachips

Ingredienser

4 portioner
2 askar champinjoner (à 250 g)
3 schalottenlökar
1 msk smör eller margarin
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller konc grönsaksfond (2 buljongtärningar motsvarar 3 msk fond)
1 dl vispgrädde
1/2 tsk torkad timjan
4 stora tortillabröd
neutral olja till stekning
2 - 2 1/2 msk majsstärkelse (Maizena) + kallt vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ask smörgåskrasse till servering

Kikärtsfräs

1/2 paket bacon (à 140 g)
1/2 burk sköljda, avrunna kikärtor
1 tsk paprikapulver

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut tortillabrödet.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Wicktoria

2011-02-13

Soppan god som den är utan kikärtsfräset, tortillan otroligt god när den steks, höjer smakupplevelsen.