Svampsoppa med kikärtsfräs och tortillachips
Denna otroliga svampsoppa med mumsigt kikärtsfräs och stekta tortillachips kommer vinna ditt hjärta! Låt den krämiga soppan med en fin timjanton koka ihop medan du gör chipsen och fräset av bacon och kikärter med paprikasmak. Servera direkt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011
Ingredienser
4 portioner
2 askar champinjoner (à 250 g)
3 schalottenlökar
1 msk smör eller margarin
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller konc grönsaksfond (2 buljongtärningar motsvarar 3 msk fond)
1 dl vispgrädde
1/2 tsk torkad timjan
4 stora tortillabröd
neutral olja till stekning
2 - 2 1/2 msk majsstärkelse (Maizena) + kallt vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ask smörgåskrasse till servering
Kikärtsfräs
1/2 paket bacon (à 140 g)
1/2 burk sköljda, avrunna kikärtor
1 tsk paprikapulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Soppan god som den är utan kikärtsfräset, tortillan otroligt god när den steks, höjer smakupplevelsen.
Wicktoria
2011-02-13