Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Enchiladas med kikärter, tomat och champinjoner

Tortillaknyten med en röra av kikärtor, tomat och köttfärs som du gratinerar under ett täcke av riven ost. Servera med sallad, salsa och gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla chilin. Dela champinjonerna i 4 delar.
  3. Hetta upp oljan och fräs lök, vitlök och spiskummin. Tillsätt köttfärsen och champinjonerna stek den några minuter under omrörning. Rör ner paprikapulver och tomaterna. Koka sakta ca 10 minuter. Häll av och skölj kikärterna, tillsätt dem i tomatgrytan, koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll tortillabröden med kikärtsröran och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnssäker form och strö på osten. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Servera med sallad, salsa och gräddfil.

Näringsberäkningen gäller inkl sallad, salsa och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 500 g köttfärs
  • 2 tsk paprikapulver
  • 500 g krossade tomater
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • salt och peppar
  • 8 tortillabröd medium, vete eller fiber (à 320 g)
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3813 kJ / 912 kCal