Enchiladas med spicy tomat- och kikärtsröra

73
2
Enchiladas med spicy tomat- och kikärtsröra

Har du en bit skinka till övers? Tärna eller strimla den och blanda ner i den kryddiga fyllningen med tomat och kikärter. Rulla sedan in den i tortillabröd och gratinera med en god, vällagrad ost. Bjud gärna med en sval klick cottage cheese.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Enchiladas med spicy tomat- och kikärtsröra

Ingredienser

4 portioner
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk curry
1 msk olja
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 burk sköljda avrunna kikärtor (ca 400 g)
1 tsk sambal oelek
2 krm salt
1 krm peppar
250 g cottage cheese
8 tortillabröd
2 dl riven ost

Tillbehör

babyspenat
avokado
sojabönor
citronjuice

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cottage cheese mot mjölkproteinfri färskost eller tofu. Kontrollera innehållet i brödet. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Har du en bit skinka över kan du tärna eller strimla den och blanda ner i fyllningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentarer

Johanna

2022-06-29

Blev jättegott med en kall yoghurtsås med citron/lime till.

Cecilia

2019-01-16

Fantastiskt goda, tycker hela familjen! Dessutom lätta & snabba att tillaga.

Näringsvärde per portion

Energi 3853 KJ / 921 kCal
Fett 34 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 99 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden