Enchiladas med spicy tomat- och kikärtsröra

Har du en bit skinka till övers? Tärna eller strimla den och blanda ner i den kryddiga fyllningen med tomat och kikärter. Rulla sedan in den i tortillabröd och gratinera med en god, vällagrad ost. Bjud gärna med en sval klick cottage cheese.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
4 portioner
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk curry
1 msk olja
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 burk sköljda avrunna kikärtor (ca 400 g)
1 tsk sambal oelek
2 krm salt
1 krm peppar
250 g cottage cheese
8 tortillabröd
2 dl riven ost
Tillbehör
babyspenat
avokado
sojabönor
citronjuice
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cottage cheese mot mjölkproteinfri färskost eller tofu. Kontrollera innehållet i brödet. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Har du en bit skinka över kan du tärna eller strimla den och blanda ner i fyllningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3853 KJ / 921 kCal
Fett34 g
Salt4.5 g
Kolhydrater99 g
Protein44 g
Kommentarer
Blev jättegott med en kall yoghurtsås med citron/lime till.
Johanna
2022-06-29Fantastiskt goda, tycker hela familjen! Dessutom lätta & snabba att tillaga.
Cecilia
2019-01-16