Tomatsoppa med pasta och spenat

3
1
Tomatsoppa med pasta och spenat

Tomatsoppa från grunden – värmande, mättande och enkelt att laga! Servera en tomatsoppa med pasta och färsk babyspenat och du har en perfekt vardagsmiddag för både stora och små.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Tomatsoppa med pasta och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 stor morot (à ca 100 g)
1 selleristjälk
2 msk olivolja
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 msk tomatpuré
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 kruka basilika
1 salviablad
1 krm strösocker
2 port pasta (2 port motsvarar ca 200 g)
65 g färsk babyspenat
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Annikka

2022-01-18

Jättegod soppa