Tomatsoppa med pasta och spenat

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
2
Tomatsoppa med pasta och spenat

Tomatsoppa från grunden – värmande, mättande och enkelt att laga! Servera en tomatsoppa med pasta och färsk babyspenat och du har en perfekt vardagsmiddag för både stora och små.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Tomatsoppa med pasta och spenat

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   stor morot (à ca 100 g)
1   selleristjälk
2 msk  olivolja
1   burk hela tomater (à 400 g)
2 msk  tomatpuré
6 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
1/2   kruka basilika
1   salviablad
1 krm  strösocker
2   port pasta (2 port motsvarar ca 200 g)
65 g  färsk babyspenat
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

God soppa, men jag tar två burkar tomat och 2 dl matlagningsgrädde istället för vatten.

Anita

2022-12-14

Jättegod soppa

Annikka

2022-01-18

Testa liknande recept

Gröna oliver i ört- och lökmarinad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matig tomatsoppa
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön dip med grönsaker
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön minestrone med svartkål och vita bönor
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronrisotto med basilika
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkor med sockerärter och salsa verde
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga