Tomatsoppa med pasta och spenat
Tomatsoppa från grunden – värmande, mättande och enkelt att laga! Servera en tomatsoppa med pasta och färsk babyspenat och du har en perfekt vardagsmiddag för både stora och små.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 stor morot (à ca 100 g)
1 selleristjälk
2 msk olivolja
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 msk tomatpuré
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 kruka basilika
1 salviablad
1 krm strösocker
2 port pasta (2 port motsvarar ca 200 g)
65 g färsk babyspenat
salt
peppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God soppa, men jag tar två burkar tomat och 2 dl matlagningsgrädde istället för vatten.
Anita
2022-12-14Jättegod soppa
Annikka
2022-01-18