Kikärts- och cashewbullar med kryddig tomatsås

Gör kikärts- och cashewbullar med russinris och kryddig tomatsås för en smakrik vardagsmiddag med indiska smaker. Servera med syrlig limegurka.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2025

Ingredienser
4 portioner
Bullar
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl naturella cashewnötter
1 ägg
2 msk majsstärkelse
1/2 dl ströbröd
1 msk garam masala
1 tsk salt
200 g paneer ost
1 msk olja
Ris
4 portioner basmatiris
1 tsk gurkmeja
1 dl gula russin
Tomatsås
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1/2 tsk sambal oelek
2 krm malen kardemumma
2 krm malen kanel
2 msk tomatpuré
1 förp hela tomater (à 390 g)
2 dl vatten
peppar
1 gurka
1/2 lime (juicen)
1/2 kruka persilja
Gör så här
00:10:00
00:08:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3332 KJ / 796 kCal
Fett27 g
Salt2.5 g
Kolhydrater100 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer