Khoresht-e mast - Saffransdessert

Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Khoresht-e mast - Saffransdessert

Kombinationen av lamm, socker och saffransyoghurt låter kanske inte så lockande för den oinvigde. Men redan första tuggan av denna rätt som härstammar från den iranska staden Isfahan är nog för att skingra tvivlen. Serveras i de flesta fall som efterrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Khoresht-e mast - Saffransdessert

Ingredienser

4 portioner
100 g lammbog
1 tsk gurkmeja
1/2 gul lök
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 äggulor
1 1/2 dl strösocker
500 g matyoghurt (10%)

Gör så här

00:45:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1406 KJ / 336 kCal
Fett15.1 g
Salt0.18 g
Kolhydrater38.7 g
Protein10.8 g

Testa liknande recept

  • Kobideh kebab
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad majs på persiskt vis
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Persisk julkyckling
    Betyg 4.1 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddiga kycklingspett med saffran
    Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad