Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris

Betyg 3.8 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris

En lättlagad rätt som är lika god som den är enkel att svänga ihop. Det fluffiga riset passar väl ihop med kebaben, den lena vitlöksfilen och den krispiga salladen. En måltid som passar lika bra en vardag som till helg.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Vitlöksfil

1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl gräddfil
salt
peppar

Grönsaker

2 tomater
2 hjärtsalladshuvuden

Kebab

1 rödlök
600 g kebabstrimlor
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1/2 dl vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Kebabstrimlorna var ingen rolig bekantskap. Aldrig igen.

    Heidi

  • Barnen i familjen tyckte att köttet var på tok för starkt. Pappan i familjen älskade det :)

    Michelle

Näringsvärde per portion

Energi2900 KJ / 693 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g

Testa liknande recept

  • Kebab med vitlökssås
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kebab med körsbärstomater
    Betyg 2.9 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kebab med gräddfil och tomat
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kebabstrimlor med feta och vattenmelon
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kebab med krämig hummus
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad