Kebab med gräddfil och tomat

12
0
Kebab med gräddfil och tomat

Kebab är en rätt som brukar gå hem hos de flesta och den här kebabtallriken svänger du ihop lätt som en plätt. De möra kebabstrimlorna steks och puttrar i tomatpuré så att en god sås skapas. Servera kebaben med ris, färska grönsaker och ringla över svalkande gräddfil.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Kebab med gräddfil och tomat

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (eller annat gryn)
1
isbergssallad
2
tomater
2
förp strimlad kebab (à 300 g)
1 msk
olja
2 msk
tomatpuré
1 dl
vatten
2 dl
gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Tomater är mycket godare om de äts rumsvarma och inte kylskåpskalla.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2926 KJ / 699 kCal
Fett 38 g
Salt 4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept