Kebab med gräddfil och tomat

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
0
Kebab med gräddfil och tomat

Kebab är en rätt som brukar gå hem hos de flesta och den här kebabtallriken svänger du ihop lätt som en plätt. De möra kebabstrimlorna steks och puttrar i tomatpuré så att en god sås skapas. Servera kebaben med ris, färska grönsaker och ringla över svalkande gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Kebab med gräddfil och tomat

Ingredienser

4 portioner
4   port ris (eller annat gryn)
1   isbergssallad
2   tomater
2   förp strimlad kebab (à 300 g)
1 msk  olja
2 msk  tomatpuré
1 dl  vatten
2 dl  gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Tomater är mycket godare om de äts rumsvarma och inte kylskåpskalla.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2926 KJ / 699 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Kebabtallrik
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab med tzatziki och sallad
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab med tomat- och paprikasallad och fetaostkräm
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabgryta med grädde och dijonsenap
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabpizza
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dirty fries med vegokebab
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga