Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kebab med gräddfil och tomat

Kebab är en rätt som brukar gå hem hos de flesta och den här kebabtallriken svänger du ihop lätt som en plätt. De möra kebabstrimlorna steks och puttrar i tomatpuré så att en god sås skapas. Servera kebaben med ris, färska grönsaker och ringla över svalkande gräddfil.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär salladen i bitar och skiva tomaterna.
  3. Stek kebaben i oljan i en stekpanna några minuter. Rör ner tomatpuré och vatten och låt puttra några minuter.
  4. Servera kebaben med ris, sallad, tomater och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Tomater är mycket godare om de äts rumsvarma och inte kylskåpskalla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 1 isbergssallad
  • 2 tomater
  • 2 förp strimlad kebab (à 300 g)
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2926 kJ / 699 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer