Kebab med gräddfil och tomat
Kebab är en rätt som brukar gå hem hos de flesta och den här kebabtallriken svänger du ihop lätt som en plätt. De möra kebabstrimlorna steks och puttrar i tomatpuré så att en god sås skapas. Servera kebaben med ris, färska grönsaker och ringla över svalkande gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
1 isbergssallad
2 tomater
2 förp strimlad kebab (à 300 g)
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 dl gräddfil
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Tomater är mycket godare om de äts rumsvarma och inte kylskåpskalla.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2926 KJ / 699 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein29 g
Kommentarer