Veganska bräck
Sugen på något sött och gott? Då passar det här bräcket perfekt. Det görs av gurt och två olika sorters nötter. Toppa bräcket med färska bär innan det ställs i frysen i några timmar. Därefter är det klart att bryta i bitar och njuta av.
Ingredienser
4 portioner
3 dl växtbaserad gurt
2 msk lönnsirap
2 dl växtbaserad gurt mango, äpple
2 dl pecannötter
1/2 dl pistagenötter
1 dl färska eller frysta blåbär
1 förp färska hallon (à 125 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i gurten.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Det går bra att byta färska hallon mot frysta men Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige.
Har du lagat receptet?
Kommentarer