Katsu sando – Japansk sandwich med schnitzel
Katsu sando är typisk japansk mat där tonkatsu, alltså krispig, panerad schnitzel, serveras som en sandwich med kålsallad och tonkatsusås mellan två skivor formbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
4 portioner
Tonkatsusås
1 dl ketchup
2 msk worcestershiresås
2 msk japansk soja
2 msk honung
1 finriven vitlöksklyfta
Kålsallad
150 g spetskål
1/2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk ris- eller vitvinsvinäger
Schnitzel
4 skivor benfri fläskkarré eller skinkinnanlår (à 150 g)
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 uppvispade ägg
3 dl panko
ca 1/2 dl neutral olja (till stekning)
8 skivor vitt formbröd
ca 1/2 dl majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3782 KJ / 903 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater82 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kul alternativ till burgare. Det går utmärkt att använda vegoschnitzel. Testa även slaw på annan kål än vit, allt funkar
Henrik
2022-01-05Tyckte det var godare utan bröden tbh
Filip
2021-05-25Supergott och snabbt med ingredienser som vi ofta har hemma. Vi gjorde med färdig vego-schnitzel. Mums!
Mathilda
2021-05-05