Okonomiyaki

62
5 Klimatsmart
Okonomiyaki

Okonomiyaki är en japansk kålpannkaka, full av smak och nyttigheter. Ingen dålig vardagsmiddag vill vi lova. Kanske blir okonomiyakin en ny favorit? Toppa med färsk koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Okonomiyaki

Ingredienser

4 portioner
5
ägg
2 dl
vetemjöl
1 dl
vatten
100 g
finstrimlad vitkål
1
grovriven morot
1/2 tsk
salt
2 tsk
malen ingefära
3 msk
rapsolja
1/2 dl
majonnäs
2 msk
worchestersås
2 msk
ketchup
2 tsk
japansk soja
1 dl
hackad koriander

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Johanna

2021-02-04

Supergott!

Peter

2020-04-03

Gott men svårt att göra vändningen utan att den går sönder eller olja rinner ut. Såsen behövs definitivt för utan den blir det lite klent i smaken

Anita

2019-03-01

Suveränt! Åt denna rätt i Hiroshima 1985. Underbart god!

Näringsvärde per portion

Energi 1683 KJ / 402 kCal
Fett 27 g
Salt 2.03 g
Kolhydrater 27 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept